23948sdkhjf

Energi-plus skole i Sønderborg bliver landets første

Sønderborg Produktionsskoles nye bygninger vil koste ca. 40 mio. kr. og skal stå færdig i januar 2012
Ved at kombinere afprøvede teknikker med den nyeste teknologi bliver skolen den første i Danmark, der producerer mere energi end den bruger.

Bolig + er standarden
For at leve op til Bolig + standarden vil der blive anvendt jordvarme, solfangere, solceller og varmepumper i skolen. Samtidig optimeres energiforbruget ved at inkorporere naturlig ventilation, jordkøling samt ekstra isolering i byggeriet. Endvidere anvendes diode-lys, dagslys og optimal placering af vinduerne, ligesom skolen opføres med miljøvenlige materialer.

- Vi vil bygge en unik skole. Den skal gøre en forskel for eleverne og lærerne, men også for lokalsamfundet, miljøet og fremtiden. En treenighed bestående af læring, energi og trivsel&sundhed bliver skolens fundament og ligeværdige grundpiller i byggeriet og i skolens værdigrundlag. Det er meningen, at vore lokaler også skal give mulighed for offentlige arrangementer, siger skolens forstander Kirsten Andreasen.

Producenter inviteres til at tage del i byggeriet
Skolen skal ikke kun være med til at påvirke elevernes adfærd og lokalsamfundet. Målet er at gøre byggeriet til et skoleeksempel, hvor de deltagende virksomheder kan vise hvad, der er muligt at opnår med den nyeste teknologi.

- Vi vil gerne kombinere afprøvede teknologier med den nyeste udvikling for både at minimere energiforbruget og producere energi, og håbet er, at en række aktører på det danske energimarked vil benytte skolen som udstillingsvindue for deres produkter, siger Frede Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079