23948sdkhjf

Efter testfase: Dansk CSP-anlæg klar til fuldskala

Testanlæggene er overdraget til de retmæssige ejere.

Efter flere år kan ScandiMir sætte punktum for testen af sine CSP-solfangere med navnet Aurora.

Testen er foregået hos Solrød Fjernvarmeværk og Ringkøbing Fjernvarme, og nu er de to CSP-anlæg overdraget til værkerne.

- Det har været nogle utrolig spændende år, hvor udviklingen af Aurora har fundet sted – og det har været afgørende, at vi har haft et så godt samarbejde med både Kaj Holm fra Solrød og Jesper Skovhus Andersen fra Ringkøbing, som fra start har været uvurderlige sparringspartnere og samtidig udvist stort innovativt engagement, fortæller direktør for ScandiMir Carsten Boye Bisonnel.

Testforløb med godt resultat
Carsten Boye Bisonnel fortæller at testforløbet til fulde har levet op til forventningerne, og at man er tilfreds med det resultat, man er endt ude med.

- Vi står med en solfanger, der lever op til de høje krav vi har stillet til funktionalitet og anvendelse i i forhold til fjernvarmeværkernes behov, fortæller Carsten Boye Bisonnel.

I løbet af testforløbet har ScandiMir i samarbejde med sin samarbejdspartner ABB videreudviklet på styresystemet, så Aurora kan gå i Out-of-Sun-position efter behov. Styresystemet er også udviklet, så det er stormsikret og automatisk går i safe-mode, når vindstødene overskrider eksempelvis 17 m/sek. Derudover har det været væsentligt for Carsten Boye Bisonnel at reducere anlægsudgifterne.

- Vi er nået i mål med en væsentlig reduktion af de kostbare anlægsudgifter, idet Aurora nu kan placeres i al terræn, også kuperet - hvilket reducerer anlægsudgifterne, da der ikke er behov for at planere jordarealet, de steder, hvor anlægget opstilles, fortæller Carsten Boye Bisonnel.

Klar til fuldskala
At ScandiMir her i september måned har kunnet afslutte testforløbet betyder, at man nu tager hul på en helt ny æra.

Som i prototypefasen vil det ligeledes være i samarbejde med dels ABB, med hvem man netop har indgået en long term agreement, og dels Rambøll, som har bistået i udviklingsforløbet.

- ScandiMir ser nu frem til en ny spændende fase – og vi arbejder i øjeblikket på flere spændende projekter. ScandiMir er altså klar til at gå på markedet – Full scale, siger Carsten Boye Bisonnel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095