23948sdkhjf

MHI Vestas ansætter 150 ekstra

MHI Vestas udvider med flere end de 400, som var annonceret. Produktionen af de store havmøller kører på højt tryk på Lindø, i Nakskov og i Esbjerg

MHI Vestas annoncerede i marts, at virksomheden i år ville ansætte 400 ekstra medarbejdere på fabrikkerne på Lindø og i Nakskov til at producere naceller og vinger til selskabets store 8-9 MW havmøller.

Men historien er blevet bedre endnu.

Lindø-fabrikken, der producerer naceller, har allerede ansat flere end de annoncerede 175 ekstra folk, og der er flere ansættelser på vej. Direktør for nacellefabrikken, Mikael Rye Kristensen, venter, at der vil blive nyansat 245 folk i år på Lindø. Det er altså 70 mere end annonceret.

Hertil kommer, at MHI Vestas også har åbnet en supplerende fabrik i Esbjerg, som ikke var annonceret. Her er ansat 85 medarbejdere. Så ialt er der ansat 155 ekstra de to steder.

- Vi har bygget fabrikken i Esbjerg for at sikre et større output. Ellers ville vi have en overgrænse for, hvor meget vi kunne producere på Lindø, siger Mikael Rye Kristensen.

- Vi har travlt med at producere alle vores ordrer, og vi når det til tiden. Vi kører i treholdsskift nu, fortæller Mikael Rye Kristensen. Han tilføjer, at det ikke er udtryk for, at MHI Vestas har fået flere ordrer, men snarere, at virksomheden meldte lidt forsigtigt ud i marts.

Høj beskæftigelse i Nakskov

På Nakskov-fabrikken går tingene stort set som planlagt. Her vil MHI Vestas opmande med 270 medarbejdere i år. Der er allerede ansat 170, og der foregår nyansættelser i højt tempo.

MHI Vestas' fabrik i Nakskov har medvirket til, at arbejdsløsheden i Nakskov-området nu er historisk lav.  Fagforeningen 3F Lolland har netop meddelt, at ledigheden i området er helt nede på 3,0 procent.

Ikke svært at finde medarbejdere

Modsat hvad man skulle tro, så har MHI Vestas ikke haft de store problemer med at få ansat en kvalificeret arbejdskraft.

- Vi har fået et hav af ansøgere. Så det har ikke været et problem at finde folk, siger Mikael Rye Kristensen. MHI Vestas har ansat såvel faglærte som ufaglærte til arbejdet med at samle naceller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062