23948sdkhjf

Lindø Industripark bygger testhal til LORC

Lindoe Offshore Renewables Center (LORC) har indgået kontrakt med Lindø Industripark om leje af den testhal, der skal huse en af verdens mest avancerede faciliteter til test af naceller til offshore-vindmøller.
Hallen, der er under projektering, er skræddersyet til testbænken og får en unik placering under industri-parkens 1.000 tons portalkran og nær kaj. Naceller til offshore-vindmøller bliver større og tungere, så dette er den optimale placering således, at meget store naceller hurtigt, præcist og sikkert kan løftes direkte fra skib til testbænk.

- Det har været af afgørende betydning for LORC, at testbænken kan placeres under portalkranen, som en allerede eksisterende facilitet i industriparken. Det er med til at fremtidssikre testbænken, siger Ove Poul-sen, CEO for LORC.

Skal tiltrække nye vindmølle-virksomheder
Inden for kort tid tages det første spadestik, og testhallen overdrages til LORC senere på året for montering af tekniske installationer.

- Vi har under hele projekteringsforløbet haft et konstruktivt samarbejde med LORC og ser frem til, at test-anlægget står klar til gavn for LORC’s samarbejdspartnere og kunder samt vindklyngen i Lindø Industripark. Testanlægget vil samtidig være en magnet for tiltrækning af nye aktører inden for vindindustrien, udtaler Michael Nymark Hansen, divisionsdirektør i Lindø Industripark.

Lindø Industripark er ejet af A.P. Møller – Mærsk og huser i dag 53 virksomheder på det tidligere værftsområde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078