23948sdkhjf

Meget mere biogas

Både omsætning og produktionen af biogas steg i året første seks måneder.

Energikoncernen Nature Energy er kommet godt fra start i 2017.

Virksomhedens langsigtede vækst skal komme fra biogasforretningen og netop på det område har første halve år af 2017 budt på en positiv udvikling.

Koncernen omdannede i årets første seks måneder 550.000 ton organisk affald til grøn gas, og producerede 28,7 pct. mere grøn gas end i samme periode året før. Kombineret med en positiv udvikling i virksomhedens handelsforretning kan Nature Energy notere sig fremgang i første halvår af 2017.

Nettoomsætningen steg fra 447,9 mio. kr. til 551,4 mio. kr. svarende til en stigning på 18,7 pct. Resultatet for første halvår 2017 viser et overskud på 36,7 mio. kr. i forhold til 37,6 mio. kr. i samme periode i 2016.

En lille nedgang, der dog ikke påvirker selskabets tro på fremtiden.

- Resultatet for første halvår af 2017 er tilfredsstillende, og vi kan fastholde forventningen til et årsresultat på 45-55 mio. kr. - sandsynligvis i den høje ende af det spænd. Det er positivt, at vi kan fastholde forventningen til årets resultat, da det betyder, at vi kan fortsætte vores langsigtede strategi om at øge antallet af lokale arbejdspladser og mængden af grøn gas i gasnettet, siger bestyrelsesformand Jens Otto Dalhøj.

Udbygningen af biogas i fuld gang
Nature Energy er i gang med at bygge tre biogasanlæg. Alene de tre anlæg, som allerede er under opførelse, vil samlet set medføre en investering på i alt 650 mio. kr.

- Vi har arbejdet målrettet på at optimere vores biogasproduktion, så produktiviteten på vores anlæg bliver bedre. Det arbejde begynder vi at se resultaterne af, og med en række nye anlæg under opførelse, styrker vi vores position, som Danmarks største producent af grøn gas, siger administrerende direktør Ole Hvelplund.

Nature Energy fortsætter udbygningen af biogas. Selskabet har netop indgået en samarbejdsaftale om at etablere yderligere to biogasanlæg i Sønderborg Kommune.

Fakta

  • Produktionen af grøn gas steg fra 12,8 til 16,6 mio. m3 (metan) i de første seks måneder ift. de første seks måneder i 2016.
  • Produktionen af grøn gas i årets første seks måneder kunne dække varmeforbruget i 11.000 husstande
  • Den grønne gas Nature Energy producerede i årets første seks måneder reducerede Danmarks CO2-udledning med 36.000 ton CO2. Det svarer til 12.419 bilers årlige CO2 –udledning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141