23948sdkhjf

Partnerskabsaftale baner vejen for 1 GW sol

Better Energy indgår aftale med producenter af solceller og invertere.

Better Energy har netop underskrevet partnerskabsaftaler med Indiens største solcelleproducent Tata Power Solar og producenten af invertere Huawei Technologies.

Ledelsen fra henholdsvis Huawei og Tata har netop været en smut forbi Better Energys nye jyske kontor i Resilience House i Vejle for at underskrive kontrakterne.

1 GW uden for Danmark
Aftalerne mellem parterne skal underbygge Better Energys vision og ambitiøse plan om at få opført 1 GW solenergikapacitet frem mod 2020. En kapacitet svarende til 650.000 danskeres årlige strømforbrug.

Det bliver dog ikke i Danmark, at man har tænkt sig at opføre 1 GW solenergi.

- Vi søger konstant nye markeder og i den forbindelse søger vi bredt, men går overvejende efter de markeder, hvor vi kan gøre den største forskel. Via vores markante tilstedeværelse i Nord-europa har vi fin adgang til markedet i Øst-europa, hvor vi ser store muligheder. Derfor har vi i øjeblikket fokus på flere markeder i netop Øst-europea, oplyser Better Energy i en mail til Energy Supply.

Hvorfor vælge Tata Solar Power
Tata Power Solar har allerede leveret solcellemoduler til Better Energy tidligere på året. Og da Better Energy længe har været på udkig efter en samarbejdspartner inden for modulproduktion, var det ligetil. 

- Vi fandt hurtigt fælles fodslag og mange synergieffekter med Tata, som også rækker ud over levering af solmoduler. De har en enorm erfaring inden for EPC (Engineering, Procurement and Construction) og teknisk design, og de besidder en helt unik viden om nye markeder, som supplerer vores egen. Det er en stor gevinst for os at have fået denne introduktion gennem Tata Steel, forklarer proejktleder for Procurement og Teknik hos Better Energy, Mikkel Dau Jacobsen.

Tata Power Solar har i løbet af de sidste fire år leveret mere end 1GW solcellemoduler i hele verden. Partnerskabet med Better Energy øger Tata Power Solars tilstedeværelse på det europæiske marked yderligere.

Huawei - som fod i hose til danske solparker
Det er omfanget af Huaweis produktionskapacitet, der er en af årsagerne til, at Better Energy har ønsket at styrke sit samarbjede med inverter-producenten.

- Vi har anvendt Huawei-invertere i et stykke tid nu. Der er tale om state-of-the-art-teknologi og en imponerende mængde tekniske specialfunktioner til prisen. Inverterne fungerer fantastisk godt, men derudover har de også et helt særligt teknisk design, som passer som fod i hose til den måde, vi bygger anlæg på i Danmark, Fortæller Mikkel Dau Jacobsen om årsagen til at man har ønsket at indgå et mere formaliseret samarbejde med Huawei.

Partnerskabsaftalerne, som blev underskrevet i Resilience House, er udtryk for en fælles målsætning om både at opnå forretningsmæssige resultater såvel som at accelerere overgangen til grøn energi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094