23948sdkhjf

Det sker: Trådløs energioverførsel og energy harvesting

Den 27. oktober kl. 13-17.30 lægger DELTA hus til møde i ATV's faggruppe Elektro- og informationsteknologi om potentialet i energy harvesting og trådløs energioverførsel.
Teknologien er lovende og kan udnyttes som energikilde både i dag og i fremtiden. De fleste systemer har p.t. stadig brug for batterier, men levetiden kan forlænges væsentligt, hvis de omkringliggende energikilder udnyttes. Feltet er i en rivende udvikling, og det kan forventes, at nye og mere effektive energikilder vil komme i den nærmeste fremtid.

Fordelene er store. Vi slipper for at skifte batterier og kan samtidig mindske belastningen af miljøet. Samtidig vil der være mulighed for at installere sådanne systemer steder, hvor det ikke har været muligt i dag, eksempelvis pga. problemer med at trække ledninger.

Energy harvesting er en vigtig teknologi for Danmark. Vi har en tradition for alternativ energi, og derfor vil det være oplagt, at danske virksomheder besidder denne teknologi, da en del af markedet allerede kigger til Danmark efter andre energiformer.

At lave elektronik, der kan bygges ind i vores omgivelser med en levetid på mere end 10 år, vil give mulighed for nye intelligente materialer. Energy harvesting er et af budene på, hvordan vi opnår den lange levetid.

Trådløs overførsel af energi kan også betragtes som en form for energy harvesting, men her er der en særligt indrettet sender, som leverer energien. Princippet er kendt fra eksempelvis opladning af tandbørster. Fordelen ved trådløs energioverførsel til mobile enheder er, at galvaniske koblinger (elektriske stik) undgås. Elektriske stik til især små enheder er ofte en kilde til fejl.

ATV-mødet vil give eksempler på, hvad teknologierne i praksis kan omsættes til. Mødet vil gøre status på forskningen - og på anvendelsen af denne. Mødet vil tillige søge at afdække, hvorledes samspillet mellem forskning og industri i Danmark kan åbne dørene til nye produkter og eksportmarkeder og dermed give vækst og værdi til det danske samfund.
Mødet er åbent for alle og det koster ikke noget at deltage.

Se programmet på ATV’s hjemmeside .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109