23948sdkhjf

Energinet nedjusterer gaslager-forretningen med 320 millioner

Ellers har 2017-regnskabet indtil videre udviklet sig som ventet.

forbindelse med, at Energinet offentliggør halvårsregnskab for 2017, bliver gaslagerforretningen Gas Storage Denmarks egenkapital nedskrevet med 320 millioner kroner.

- Nedjusteringen skyldes i al væsentlighed, at en af de syv kaverner i gaslageret i Lille Torup er ude af drift på ubestemt tid, og at en kapacitetsundersøgelse af gaslageret i Stenlille har vist en reduktion af den salgbare lagerkapacitet, siger Torben Thyregod, finansdirektør i Energinet.

Derudover har regnskabsåret udviklet sig som ventet.

Omsætning lander på 6.853 mio. kr. og resultatet i første halvår af 2017 udgør, som følge af den foretagne nedskrivning på Gas Storage Denmark samt tilbageførslen af tidligere års opsparede flaskehalsindtægter, et underskud på 273 millioner kroner, hvilket i følge ledelsen ikke er tilfredsstillende.

Energinet forventer for nuværende for hele 2017 et resultat på mellem -400 millioner kroner til -200 millioner kroner efter skat. Som følge af nedskrivningen på GAs Storage Denmark er det lavere end den udmeldte forventning ved aflæggelsen af årsrapporten for 2016.

Energinet - Halvårsregnskab, 1. halvår 2017
mio. kr. 1. halvår 2017 1. halvår 2016
Omsætning 6.853 6.722
Indtægter i alt 6.904 5.914
Udgifter i alt -5.675 -5.080
Resultat før skat -350 -59
Periodens resultat -273 -47
Egenkapital 5.403 5.751
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2017

Fakta om Gas Storage Denmark

Gaslageret i Lille Torup har syv underjordiske kaverner - hulrum - hvoraf en kaverne er fyldt med vand og er ude af drift på ubestemt tid. Energinet fik myndighedernes tilladelse til at udlede vand ifm. vedligeholdelse og udskiftning af kaverneres rør, ventiler og sikkerhedsudstyr, men den tilladelse blev senere omgjort af Natur- og Miljøklagenævnet, og derfor står en kaverne nu under vand.

På gaslageret i Stenlille viste en undersøgelse i år, at den mængde gas, der kan hentes op, er mindre end ventet. 

Ifm. udmeldingerne om en mulig lukning af Tyra-feltet i Nordsøen lavede Energinet en omfattende undersøgelse af lageret, for at finde ud af hvor meget gas der rent faktisk kan hentes op af det underjordiske lager. Det var første gang i gaslagerets levetid, at en så omfattende test blev lavet. Det har altid været kendt, at en del af den gas, der er pumpet ned, aldrig kommer op igen – der er brug for en mængde cushion gas, for at lageret kan fungere – og derfor har der altid været en vis usikkerhed om, hvor meget gas, der kan hentes op og sælges.  Undersøgelsen viste, at der kan hentes mindre gas op end ventet.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125