23948sdkhjf

Energinet ønsker københavnsk kraftværk i drift frem til 2019

Den danske elforsyning er under stor forandring. Mere strøm kommer fra vedvarende energi, f.eks. vind og sol. Ofte bliver strømmen produceret langt væk fra forbrugerne og dermed også de store byer.

I København lukker eller neddrosler flere kraftværker strømproduktionen, og desuden stiger elforbruget, fordi byen vokser.

Derfor har Energinet gennem længere tid arbejdet på at forstærke elnettet ind mod København. På den måde kan de københavnske forbrugere få flere nye forsyningsveje.

Det skriver Energinet på sin hjemmeside. 

Indtil en ny forbindelse til København efter planen kan stå klar primo 2019, ønsker Energinet at sikre, at Amagerværkets blok 3 er i drift. Skulle der ske et udfald på en af elmotorvejene ind mod København, kan Amagerværkets blok 3 tage over, og forsyningen opretholdes.

Fejl på 400 kV-nettet er meget sjældne, men Energinet vurderer, at der er behov for at have kraftværket i drift på minimumsniveau i de perioder, hvor værket ellers er lukket ned. For eksempel om sommeren, når værket ikke så ofte laver varme til københavnerne og derfor ofte heller ikke producerer el.

Energinet betaler derfor til værket meromkostninger ved at være i drift i de perioder, hvor værket ellers ikke ville have kørt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094