23948sdkhjf

Aalborg CSP leverer endnu et anlæg med plane solfangere

Etableringen af det 11.312 kvadratmeter store solfangeranlæg er gået i gang.

Smørum Kraftvarmeværk har investeret i et solvarmeanlæg bestående af 11.312 kvadratmeter plane solfangere leveret af Aalborg CSP.

- Det var et naturligt skridt i vores udvikling at skifte til en vedvarende energikilde, som også kan konkurrere med varierende gaspriser. På den måde kan vi stabilisere vores produktionspris inden grundbeløbet falder bort i 2018, fortæller Jan Møller, adm. direktør hos Smørum Kraftvarmeværk A.m.b.A.

Smørum Kraftvarmeværk har indtil i dag været et gasfyret kraftværk – dog med hjælp fra en 10 MW elkedel installeret i 2012.

Læs også: Aalborg CSP bag plane solfangere i Havdrup

Klar i 2018
Solanlægget består af 56 rækker plane solfangere med en samlet kapacitet på 8 MW og vil på årsbasis kunne producere 5.568 MWh varme.

Selvom det har holdt hårdt med at finde en placering, så er arbejdet i Smørum allerede påbegyndt.

- På lige fod med de andre fjernvarmeanlæg i vores område, har vi været udfordret i forhold til at finde den rigtige grund, såvel som en omkostningseffektiv løsning til placeringen af solfangerne. Det område, vi har til rådighed, kræver en stor 2,2 km lang rørledning til solfeltet, som naturligvis medfører ekstra omkostninger. Ikke desto mindre har vi formået at købe en totalløsning fra Aalborg CSP, der ved den afholdte licitation, gav den laveste pris. Dermed er det muligt for os at holde varmeproduktions-priserne på et rimeligt stabilt niveau, siger Jan Møller.

Byggeriet forventes at stå færdigt ved udgangen af i år, så systemet kan høste 2018’s første solstråler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093