23948sdkhjf

Ewii stadig lukket land

Tre undersøgelser af kritiserede forhold holdes stadig hemmelige for offentligheden.

Henvendelser til Ewii om at få tre undersøgelser af kritiserede forhold i energiselskabet udleveret er blevet afvist. En henvendelse til Forlketingets Ombudsmand har heller ikke hjulpet.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Ifølge offentlighedsloven er selskaber, der producerer, distribuerer eller transmitterer elektricitet, omfattet af lov og regler om aktindsigt. Men Ewii er et holdingselskab, der ejer andre selskaber, der forsyner forbrugerne med el, vand og varme.

Netop derfor er selskabet ikke omfattet af Offentlighedsloven. Selskabet er et holdingselskab, der ikke selv står for elforsyningen. Det skriver Kaj Larsen, vicedirektør, Ombudsmanden i et svar til Danmark.

Derfor kan der ikke skabes åbenhed om indholdet i tre undersøgelser af kritiserede forhold i energiselskabet Ewii.

Det drejer sig om en undersøgelse af fratrådte direktør Knud Steen Larsen, fratrædelsesaftalen med Knud Steen Larsen og en undersøgelse af udbud, som blandt andet entreprenørselskabet Arkil har klaget over.

Jurist og offentlighedsrådgiver og forskningschef emeritus ved Danmarks Medie og Journalisthøjskole siger om ombudsmandens svar.

- Med udtalelsen fra Folketingets Ombudsmand er det klart, at de store energiselskaber kan organisere sig udenom offentlighedsloven. Honorarer til bestyrelser, lønninger til direktører, repræsentationsudgifter og lignende kan holdes skjult. Det er noget overraskende, at lønninger til direktører for forsyningsselskaberne også kan holdes skjult, siger Oluf Jørgensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094