23948sdkhjf

- Danmarks grønne energi trækker Apple hertil

Minister glæder sig over endnu et nyt datacenter til seks milliarder kroner
Danmarks grønne omstilling har været en del af årsagen til, at vi i de seneste år har tiltrukket flere globale virksomheder og deres kæmpemæssige datacentre.

Det siger en glad energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), i en kommentar til nyheden om, at kæmpevirksomheden Apple vil have endnu et datacenter i Danmark.

Det er virksomhedens andet datacenter herhjemme, og det skal placeres i Aabenraa. Projektet ventes at koste cirka seks milliarder kroner.

- Jeg er helt overbevist om, at det forhold, at Danmark nu er oppe på, at næsten 70 procent af elforbruget er baseret på vedvarende energi, har spillet en rolle, siger ministeren om Apples beslutning.

Han peger også på, at vi i fremtiden vil kunne få flere virksomheders datacentre til landet.

- Det er kæmpemæssigt skulderklap til Danmark, at vi nu får datacenter nummer to fra Apple, og at vi i forvejen også har planer om yderligere to datacentre, siger han.

Både Apple og Facebook har store datacentre på vej i Danmark.

Også Google måske på vej
Samtidig har virksomheden Google købt en kæmpestor grund i Fredericia. Den vil kunne bruges til at bygge et datacenter.

Apples nye center er ifølge ministeren "en kæmpemæssig mulighed for hele det syddanske område". Blandt andet fordi det giver arbejdspladser.

Men Lilleholt anerkender også, at den energi, centrene producerer, kan udnyttes langt bedre, end tilfældet er i dag.

Den meget overskudsvarme, som centrene producerer, burde nemlig kunne indgå i den lokale fjernvarme, lyder det.

- Der er ikke god fornuft i, at overskudsvarmen bare bliver sendt op, og ikke bliver brugt til at sikre den lokale varmeforsyning. Det gælder ikke bare Aabenraa, men også andre arbejdspladser i Danmark, siger han.

Det skal tages op i det kommende energiforlig, siger ministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) glæder sig over, at Apples nye datacenter kommer Aabenraa og hele Sønderjylland til gavn.

- Hver gang vi formår at tiltrække investeringer fra udenlandske virksomheder, betyder det vækst og arbejdspladser, og det er ekstra glædeligt, når investeringerne falder i forskellige dele af landet.

- Regeringen er opsat på at ramme den rette balance mellem at føre en ambitiøs grøn energipolitik og at skabe et konkurrencedygtigt erhvervsklima i Danmark. Det kommer ikke af sig selv, siger han i en kommentar.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08