23948sdkhjf

Ørsted skal hjælpe amerikansk gigant med at indfri grønne ambitioner

Ørsted og Google har indgået første elkøbsaftale i USA

Google har indgået en elkøbsaftale med Ørsted om at købe 150 MW vedvarende energi fra vindmølleparken Helena de næste 15 år.

Aftalen er den første mellem Ørsted og Google i USA, mens man allerede har indgået én anden aftale globalt.

Aftalen er endnu et skridt på vejen mod Googles mål om, at elforbruget i alle selskabets datacentre, cloud-regioner og kontorer skal dækkes af grøn energi døgnet rundt inden udgangen af 2030.

- En energiportefølje baseret på grøn energi hele døgnet kræver, at vi kombinerer forskellige ressourcer for at optimere produktionen på timebasis, og det er præcis, hvad denne vindmøllepark kan hjælpe os med, siger Sana Ouji, der er Energy Lead hos Google, i en pressemeddelelse.

Helena er en vindmøllepark på 268 MW i Pawnee, Texas, i USA, som blev sat i drift i 2022. Opførelsen og driften af parken har skabt knap 300 arbejdspladser, skriver Ørsted. 

Vindmølleparken udgør en investering i Bee County på næsten en halv milliard.

Ørsted har en ambition om at nå en kapacitet på 17,5 GW inden for vedvarende energi på land i 2030 og sigter mod at øge kapaciteten med ca. 1,5 GW om året og opbygge en portefølje bestående af vindenergi, solenergi, energilagring og vedvarende brint.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller datacentre
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.63