23948sdkhjf

Kæmpemøller på vej til Handest

Byrådet nikker ja trods advarsler om erstatningssag.

Virksomheden Eurowind Energy i Hobro tager fat på opføre seks nye kæmpevindmøller på Handest Hede i Hobro.

Et stort flertal i Mariagerfjord Byråd fulgte på mødet torsdag aften borgmester Mogens Jespersens anbefaling om at sige ja til lokalplanen for Handest Hede.

Dermed trodser byrådet en advarsel fra kommunens jurister om, at de folkevalgte kan få en sag om erstatning på halsen, hvis de siger "go".

Advarslen er med baggrund i en dom fra EU-domstolen, der har skabt tvivl om gyldigheden af dansk vindmøllelovgivning.

- Hvis vi siger ja nu, så tvivler jeg på, at vi får en erstatningssag. Eurowind har jo skrevet under på, at de ikke vil rejse sag.

- Hvis vi derimod udsætter sagen, får vi helt sikkert et sagsanlæg, lød den slet skjulte advarsel fra borgmesteren, da byrådet i aftes debatterede sagen.

Efter mødet uddybede Mogens Jespersen over for Nordjyske:

- Eurowind vil komme i klemme, hvis de ikke straks kan gå i gang med at opføre møllerne. Virksomheden risikerer, at den ikke kan nå at blive færdig til en skæringsdato, som er 26. februar 2018. Inden denne dato skal de seks vindmøller på Handest Hede være i drift, for at Eurowind kan opnå statsstøtte til produceret elektricitet, som i øjeblikket er 25 øre pr. kilowatttime.

Denne statsstøtte er indregnet i projektet. Virksomheden står med andre ord til en økonomisk bet, hvis byrådet i aftes havde sagt nej, forklarede borgmesteren.

Imod lokalplanen for Handest Hede stemte Lene Nielsen (S), som ønsker at gå med livrem og seler, og Bo Ritterbusch (LA), som generelt siger nej til at opføre møller, hvor naboer er imod og føler sig generet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189