23948sdkhjf

Tvivl om ny varmeledning skærpes

Meget tyder på, at de 13 varmeværker i Brønderslev Kommune nu må ændre strategi omkring den fremtidige varmeforsyning. Gylle kan blive løsningen.
I og med, at Vattenfall sætter det kulfyrede kraftvarmeværk (tidligere Nordjyllandsværket) til salg, opstår der stor usikkerhed omkring en forsyningsledning fra Aalborg til Brønderslev Kommune.

Måske betyder det, at varme fra Affaldsselskabet Vendsyssel (AVV) i Hjørring til værker i Brønderslev Kommune kan komme i spil, skriver Nordjyske.

Løsning med gylle
- Vi har heldigvis flere strenge at spille på. Jeg blev mistænkelig, da Vattenfall meldte fra omkring biogas. Og nu er min skepsis blevet yderligere forstærket, siger formand for Brønderslev Forsyning A/S, Jens Arne Hedegaard (V).

Brønderslev Kommune er netop i gang med at udarbejde en varmeplan, hvor flere muligheder er i spil. Jens Arne Hedegaard tror på en løsning med at anvende gylle.

I første omgang viste Vattenfall interesse for at stå bag det første værk i Danmark, der afbrænder tørstoffet, men efter at Vattenfall har meldt fra, kom AVV ind i billedet.

Det vil koste ca. 100 mio. kr. at opføre et produktionsanlæg, der kan brænde tørstoffet fra gylle af, skriver Nordjyske.

.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096