23948sdkhjf

Ny ovn sparket til hjørne

Kommunerne bag affaldsselskabet AVV har bedt om et halvt års tænkepause i forbindelse med etablering af en ny ovn til 450 mio. kr. på AVVs anlæg i Hjørring.
Det var Brønderslevs borgmester Lene Hansen, der på et møde i går, bad om en time-out på mindst et halvt år i sagen om etablering af den nye ovn på AVVs anlæg.

- Vi fik forelagt nogle planer og det er selvfølgelig meget store beløb, vi taler om, så det er ikke sådan noget, man lige jager til at beslutte, siger Lene Hansen til P4 Nordjylland.

Overvejer situationen
Repræsentanter fra de to ejerkommuner Hjørring og Brønderslev skal bruge det halve år til at overveje situationen og til at gøre sig forestillinger om, hvad der kan ske i de tyve år, man binder sig økonomisk.

- Vi er i et vadested lige før, der sker en liberalisering på området, og hvad vil det for eksempel komme til at betyde for den samlede affaldsmængde? Det er sådan nogle spørgsmål, der gjorde, at jeg bad om at få en time-out, så vi lige får tid til at overveje situationen, siger Brønderslevs borgmester.

Afgifter kan få konsekvenser
Borgmesteren mener, at det er klogt af kommunen at udvise tilbageholdenhed og forsigtighed i en sag af denne kaliber og med så lang en bindingsperiode. Hun er overbevist om, at der snart sker noget på afgiftssiden, der vil få konsekvenser for ovn-projektets økonomi.
Læs mere om: AVV
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078