23948sdkhjf

Syd Energi tjener penge igen

Efter år med underskud på driften har Syd Energi nu vendt skuden og kan for første halvår af 2010 fremvise et overskud på driften på 114 mio. kr. Der er dog stadig minus på bundlinjen.
Et driftsoverskud på 114 mio. kr. skyldes i høj grad tilgangen af nye elkunder samt den stigende interesse for selskabets fibernet, skriver JydskeVestkysten.

Adm. direktør Niels Duedahl er blot glad for at se, at selskabet er gået hen og blevet lønsomt ,også selvom selskabet på bundlinjen ikke viser helt så positive takter som på driften.

- Det er jo simpelthen et spørgsmål om, at vi har investeret fire milliarder kroner over de seneste fire år, og de penge skal skrives af. Det er bare en død, regnskabsmæssig nedskrivning af værdier – du kan også kalde det tømmermænd, siger Niels Duedahl, der satser på at nå i hus med et driftoverskud på 250 millioner kroner i år.

Fremgang over hele linjen
Syd Energi omsatte i årets første seks måneder for 1,1 milliarder kroner, fik et driftoverskud før afskrivninger på 114 millioner kroner og et resultat før skat på -91 millioner kroner.

For samme periode sidste år var tallene 1,2 milliarder kroner, -8 millioner kroner og et resultat før skat på -175 millioner kroner.

Fordobling af driftsoverskuddet på fem år
– Allerede om fem år er vi, når vi kigger i krystalkuglen, afskrivningsmæssigt i nul, og med en egenkapital på ni milliarder kroner er vi vanvittigt godt polstret, siger direktøren, der håber og forventer en fordobling af driftsoverskuddet over samme periode.

Han forventer nemlig, at fibernettet i fremtiden vil bidrage med 250 til 300 millioner i forhold til de 30 millioner kroner fiberprogrammet bidrager med i dag.

Elkunder & Fibernet
Fremgangen hos Syd Energi skal findes på to områder: elkunder og fibernet.

Allerede i de første seks måneder af 2010 har Syd Energi indfriet 90 % af det forventede el-salg til erhverv, hvilket er et resultat af en mere aggressiv strategi. Omsætningen er dog, trods det massive salg, under niveau, da elprisen har været hårdt ramt af krisen.

Samtidig er der kommet 6.000 nye fiberkunder til og her er målet for hele 2010 13.000 nye fiberkunder, hvilket er det dobbelte af hvad man tidligere har formået.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078