23948sdkhjf

Organisation: Oplagt med endnu et bioethanol-anlæg i Kalundborg

Landbrugsorganisationen Landbrug & Fødevarer foreslår at man etablerer endnu et bioethanol-anlæg i Kalundborg. Det kan skabe 300 arbejdspladser og synergi, lyder det.
Dong Energy har allerede bioethanol-anlægget Inbicon placeret i Kalundborg, men Landbrug & Fødevarer mener, at der er plads til endnu et, skriver NordvestNyt.

300 arbejdspladser og synergieffekt
Det kan skabe 300 nye arbejdspladser vurderer organisationen, der ikke mener, at Inbicons tilstedeværelse i byen er et minus for etableringen af endnu et anlæg.

- Det er helt oplagt at bygge et sådan anlæg i Kalundborg, fordi byen har masser af know-how om at producere bioethanol fra Inbicon, siger Landbrug og Fødevarers energipolitiske chef, Søren Korsholm til avisen.

Udspil tages mod med kyshånd
Udspillet fra Landbrug & Fødevarer tages muligvis med til forhandlingsbordet, når Folketingets partier til efteråret skal vedtage et nyt energipolitisk forlig. Hos Venstre er finansordfører Jacob Jensen positiv over for forslaget.

- Jeg er meget positiv over for ideen om at skabe et kommercielt marked for bioethanol. Det vil skabe arbejdspladser i vores område og hjælpe et hårdt tiltrængt landbrug, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088