23948sdkhjf

Vind og sol pumper drikkevandet op til overfladen

Københavns Energi tager Danmarks første kombinerede vind- og solcelleanlæg på en kildeplads i brug. Grøn strøm skal hive drikkevandet op til overfladen og sende det videre til vandværket.
Mandag den 13. september kl. 11.30 indvier Københavns Energi Danmarks første kombinerede vind- og solcelleanlæg på en kildeplads. Den grønne strøm fra minivindmøllen og solcellerne på Lyksager kildeplads ved Greve bruges til at drive de grundvandspumper, der henter drikkevandet op fra undergrunden og sender det videre til Københavns Energis vandværk ved Thorsbro.

Målet med det nye pilotanlæg er at gøre indvindingen af vand mere CO2-neutral og samtidig afprøve forskellige aspekter ved at anvende lokale, vedvarende energikilder i vandforsyningen, skriver Københavns Energi.

100% CO2-neutralt drikkevand i 2025
Københavns Energi har et mål om at levere 100 procent CO2-neutralt drikkevand inden 2025. Et af midlerne er at bruge strøm fra vedvarende energikilder til at drive de pumper, der sørger for at få vandet op fra undergrunden og frem til forbrugerne.

Derfor gennemfører Københavns Energi nu et pilotprojekt ved Lyksager kildeplads, hvor en mindre vindmølle og et solcelleanlæg skal gøre dele af vandproduktionen CO2-neutral. Lyksager kildeplads har fire vandboringer og kan producere vand til knap 20.000 mennesker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081