23948sdkhjf

Nyt varmeværk til 70 mio. på vej til Hornslet

Et samarbejde med biogasanlægget i Andi og fjernvarmeforsyningen i Mørke skal danne grundlag for etablering af nyt varmeværk i Hornslet.
Ved Hornslet Fjernvarme har man allerede udset sig den mark, hvor man ønsker at etablere et nyt varmeværk til 70 mio. kr. Man ønsker ikke længere blot at videreformidle varmen fra Studstrupværket, skriver Randers Amts Avis.

Forsyningssikkerhed og spændende perspektiver
- I bund og grund drejer projektet sig om at værne om forsyningssikkerheden. Men samtidig rummer etableringen af et nyt kraftvarmeværk en række spændende perspektiver, der kan komme lokalområdet til gode, siger formand Roberto Vejrup fra Hornslet Fjernvarme til avisen.

Hornslet Fjernvarme har i mange år blot videreformidlet varmen fra Studstrupværket, men efter at man i april i år lukkede den ene blok, har Hornslet Fjernvarme ønsket at gå egne veje.

- Forsyningssikkerheden er ikke længere optimal til en by i vækst. Samtidig vil folkene bag det kommende biogasanlæg ved Andi indgå et samarbejde, ligesom fjernvarmeforsyningen i Mørke overvejer en større omlægning.

Energiprojekter i Andi & Mørke
Det kommende biogasprojekt i Andi vil afsætte varme og strøm produceret af biogas til det nye varmeværk og elnettet. Mens man i Mørke arbejder på flere forskellige scenarier for fremtiden.

Et af disse er en ny rørledning, der skal forsyne 500 forbrugere i byen med varme fra det nyetablerede varmeværk i Hornslet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094