23948sdkhjf

Etablering af biogasanlæg møder politisk modstand

Flere partier i Syddjurs Byråd er forbeholdne over for Djurs Bioenergis biogasanlæg til 90 mio. kr. ved Andi. Projektet er dog sendt i høring.
Djurs Bioenergi er ellers langt fremme med planerne om etableringen af biogasanlægget i Andi ved Mørke. Men stemningen i byrådet er temmelig lunken, skriver Århus Stiftstidende.

Det var på byrådsmødet torsdag i sidste uge, at Syddjurs Byråd havde biogasanlægget på dagordenen, og det var da også her, at en del partier udtrykte deres bekymringer.

- Jeg har store betænkeligheder ved at bane vej for et mindre biogasanlæg. Det er mere rigtigt at satse stort, når det gælder udnyttelsen af biogas. Jeg tænker, at de to kommuner på Djursland i stedet bør indlede et forløb vedrørende etablering af et stort biogasanlæg på et andet sted, sagde byrådsmedlem Carsten Bech (R).

Anlægget skal producere gas af 180.000 tons gylle og energiafgrøder om året. Gassen skal dels udnyttes til elproduktion og afsættes til NRGi og dels forsyne Hornslet Fjernvarme med kraftvarme.

Projekt sendt i høring
Byrådet skulle under mødet godkende det færdige projekt ved at sende det i høring og udstede et foreløbigt løfte om en kommunegaranti på 72 mio. kr.

Projektet blev da også sendt i høring, ligesom der blev udstedt en accept af kommunegarantien, der dog reelt ikke er gyldig. En godkendelse af garantien vil først finde sted, når lokalplanen for projektområdet og en VVM-redegørelse for anlægget er godkendt på byrådsniveau.

Bekymringerne stod i kø
Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti udtrykte bekymringer for etablering af biogasanlægget. Det gjaldt både hensynet til naboerne, anlæggets påvirkninger på trafikken og muligheden for at skabe et anlæg med en rentabel drift.

- Jeg er ganske enkelt betænkelig ved at udstede en så stor kommunegaranti. Det drejer sig om rigtigt mange millioner kroner, påpegede byrådsmedlem Per Dalgaard (DF).

Socialdemokraterne efterlyste mere dybdegående information om dels biogasanlægget ved Andi og dels Hornslet Fjernvarmes projekt om at opføre et nyt kraftvarmeværk, der skal modtage gas fra anlægget i Andi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078