23948sdkhjf

Dronninglund Fjernvarme finder ny placering for solvarmeanlæg

Dronninglund Fjernvarme har udpeget et nyt område til etablering af sit solfangeranlæg. Lagertank og teknisk anlæg opføres i en gammel grusgrav.
Lunderbjerg vest for Dronninglund kan meget vel blive hjemsted for Dronninglund Fjernvarmes nye solfangeranlæg.

Varmeværket har måttet se sig om efter en ny placering, da det viste sig at jorden på det areal, man oprindeligt havde udtænkt sig, bestod af vandmættet silt og derfor var uegnet til byggeriet, skriver Nordjyske.

Solfangeranlægget skal etableres på et 15 hektar stort areal og planen er, at der i den gamle grusgrav skal etableres varmelager og en bygning til administration og teknik.

Økonomien det springende punkt
Arealet, som varmeværket har udpeget, ligger i landzone. To gravhøje grænser op til området, og derfor kan en dispensation være nødvendig, for at man kan gennemføre projektet. Det er dog ikke gravhøjene, der i første omgang bekymrer formand for Miljø- og teknikudvalget i Brønderslev kommune.

- Det er et spændende projekt. Det springende punkt kan blive økonomien - fjernvarmen er blevet nødt til at flytte placeringen fra det oprindelige sted på grund af jordbundsforhold. Og den nye placering vil fordyre projektet. Der vil ske et større varmetab, siger Mikael Klitgaard, der er formand for Miljø- og teknikudvalget.

Han fortæller dog, at udvalget i øjeblikket kun forholder sig til de planmæssige forhold og snart sender en debatfolder ud til borgerne, der fra 7. september til 5. oktober kan forholde sig til projektet i en fordebat forud for generalforsamlingen hos varmeværket.




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078