23948sdkhjf

Det sker: Temadag om biomasse

Landbrug & Fødevarer afholder sammen med Concito og Dansk Energi temadag om biomasse den 13. september 2010.
Formålet med temadagen er at levere en samlet handlingsplan for intelligent og effektiv udnyttelse af biomasse i Danmark. Vi vil levere et forslag, som politikere, brancher og de deltagende på dagen kan være med til at udforme og levere ideer til. Kom og vær med.

Det danske landbrug og den danske energisektor vil indenfor de næste 10-15 år undergå betydelige forandringer. Energisektoren skal bevæge sig ud af sin afhængighed af fossile brændsler og samtidig sikre en fortsat høj forsyningssikkerhed i et elsystem med mere vindkraft og forbrug af el.

Elsektoren arbejder på at blive CO2-neutral. Biomasse, herunder halm og biogas, vil komme til at erstatte store mængder kul og naturgas, og vindkraften skal fordobles indenfor 10-15 år. Energiselskaberne er klar til at tage udfordringen op, så Danmark kan nå EU-målet på 30 % vedvarende energi i år 2020.

Det danske landbrug leverer i dag en trecifret milliardindtjening på eksportmarkederne og sørger for masser af arbejdspladser i Danmark. Samtidig har den danske landbrugs- og fødevaresektor kompetencer, der kan være med til at løse udfordringer med fødevareforsyning, klima, miljø og vedvarende energi. Det vil kunne skabe nye forretningsområder og ny vækst for et økonomisk presset erhverv.

Biomasse vil blive det helt store område at udvikle for det danske landbrug, skovbruget og energisektoren . Frem mod år 2020 skal energisektoren investere mere end 10 mia. kr. i biomasse-kraftvarme. Vedvarende energi vil øges med 110 PJ, og heraf vil 60 PJ komme fra biomasse.

Der er næppe tvivl om at biomasse vil blive en stærkt efterspurgt vare. Ikke blot til energiformål, men også til fødevarer, plast, transport, kemikalier og andet. Spørgsmålet er så, hvordan vi i 2050 skaffer biomasse nok til alle. Skal vi lykkes med biomasse i Danmark, kræver det langsigtede og stabile rammer. Spørgsmålet er om disse er til stede. Og hvordan sikrer vi tilstrækkelige mængder af bæredygtig biomasse i Danmark, Europa og globalt til at tilfredsstille den store efterspørgsel?

Det er nogle af de emner Landbrug & Fødevarer, Concito og Dansk Energi vil udfolde på en fælles temadag om biomasse den 13. september 2010.

Tid & Sted
13. september 2010 fra kl. 9.00 – 14.00 (inklusive frokost) på Axelborg, Vesterbrogade 4, 1620 København, Telefon 3332 3292.

Læs mere på Landbrug & Fødevarers hjemmeside: www.lf.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094