23948sdkhjf

Danmarks første intelligente varmepumpe installeres

Danmarks første intelligente varmepumpe er ved at blive installeret på Sydals. På en intelligent måde kan den veksle mellem at gemme el som varme og bidrage til hjemmet som et lille kraftværk, alt afhængig af hvad der er behov for.
Med varmepumpen er det målet, at kunne håndtere den absolut største udfordring for fremtidens energisystem: at vi bliver nødt til at kunne regulere energiforbruget hos den enkelte, i stedet for energiproduktionen, idet vi ikke kan styre hvornår vindmøllerne producerer lidt eller meget - det afhænger af blæsten.

Energilagre og kraftværk i private hjem
Syd Energi installerer i disse dage Danmarks første intelligente varmepumper, der kan gemme el som varme. Installationen foregår på Sydals, ved Christel Thomsen, som glæder sig meget til at kunne tage den nye varmepumpe i brug:

- Da jeg hørte om muligheden for at deltage i projektet, sagde jeg straks ja. Jeg tror på, at det er løsninger som disse, der kan skabe en positiv udvikling for vores miljø i fremtiden og kan jeg bidrage til at udvikle de løsninger, stiller jeg gerne mit hjem til rådighed, udtaler Christel Thomsen.

Varmepumpen er en del af et stort nationalt varmepumpeprojekt, hvor man som de første i verden vil forsøge at styre flere hundrede intelligente varmepumper samtidigt, som om de var et stort energilager.

Det er meningen, at op mod 50 varmepumper på Als og 300 varmepumper på landsplan skal kobles sam-men, så de tilsammen nærmest kommer til at udgøre et lille kraftværk.

Skal håndtere den store mængde vindenergi
Projektet skal gøre os alle klogere på, hvordan vi på en intelligent måde lærer at kontrollere og matche energibehovet og energiforbruget, så vi på længere sigt kan få det fulde udbytte af vindenergien.

Udfordringen med vindenergi i dag, er at vi ikke kan styre hvor meget det blæser, og dermed hvor meget strøm der produceres. I takt med at vindandelen i den danske energiproduktion øges, betyder det at der skal findes løsninger til at lagre overskydende energi, når det blæser meget og forbrugerne ikke kan aftage den producerede strøm og som kan supplere med energi, når vindmøllerne ikke producerer nok:

- Vi bliver nødt til at håndtere vores energisystem langt mere intelligent i fremtiden. I dag kan vi blot brænde lidt ekstra kul af, hvis forbruget stiger, det kan ikke lade sig gøre med vindmøllerne. Netop derfor ser vi store perspektiver i de intelligente varmepumper og den gode nyhed er, at det er forholdsvis lige til at gå til, idet de intelligente varmepumper er opbygget af kendt teknologi, som vi blot sammensætter på en smart måde, udtaler Per Munk Jensen, innovations- og udviklingsdirektør i Syd Energi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094