23948sdkhjf

Midtjysk styring skal skubbe gang i den iberiske vækst

Spica Technology etablerer datterselskabet Spica Controls S.L. i Barcelona.

- Vi betragter Europa som vores hjemmemarked. Derfor er det naturligt for os at ekspandere til det spanske marked, der er Europas næststørste vindmarked. Med det økonomiske pres den spanske energisektor har været påvirket af som en konsekvens af den økonomiske krise, ligger her et stort potentiale for bl.a. vores retrofit-løsninger – og samtidig kan vi være med til at skubbe gang i væksten i den spanske energisektor, siger Benny Thomsen, CEO ved Spica Technology.

Spica Controls S.L. skal fungere som et handels- og teknisk supportkontor, der skal imødekomme den stigende efterspørgsel på retrofit af gamle vindmøller og være tæt på de spanske og portugisiske kunder. Spica Controls har fokus på Spica Control System, livsforlængelse af gamle vindmøller heriblandt retrofit samt salg og support af Bachmann PLC moduler.

Retrofit handler om at sætte ny teknologi og nye styresystemer ind i gamle vindmøller, som dermed optimerer ydeevnen og forlænger livet for en vindmølle.

Retrofit til et økonomisk presset marked
Spanien er fortsat påvirket af den økonomiske krise fra 2008, hvilket betyder, de har øget fokus på energieffektivitet og -besparelse, viser den seneste sektoranalyse fra Eksportrådet, der blev offentliggjort i denne måned. Det åbner dørene til et forretningspotentiale for at øge produktiviteten af de eksisterende vindmølleparker og hermed interessen for retrofit-løsninger til de gamle vindmøller i Spanien og Portugal.

- Efter krisen i Spanien laves der ikke mange nye vindmølleparker. Det betyder, en god del af vindmølleparkerne hernede er lidt ældre – og dét er netop vores marked. Ældre vindmøller, som ikke længere kører optimalt pga. dårlig styring, og styringer, man ikke længere kan få reservedele til. En udfordring, vi kan gå ind og løse for kunderne, siger Martin Gamst, der med titlen Director Iberia er ansvarlig for det nye kontor i Spanien.

I 2016 var vindenergi den anden største energiressource i Spanien ifølge den spanske brancheorganisation AEE, og den seneste sektoranalyse fra Eksportrådet viser, vindenergi udgør en andel på 17 procent af Spaniens samlede energiproduktion. Med en samlet installeret kapacitet på over 23 GW ved udgangen af 2016, er Spanien Europas næststørste vindmarked og ligger på 5. pladsen i verden over installeret vindenergi.

Fakta: Spica Technology

- Moderselskabet Spica Technology ApS har siden 1997 udviklet, designet og produceret styringssystemer til kunder i vindmølleindustrien over hele verden fra hovedkontoret i Silkeborg.

- Spica Technology ApS omsætter for 20 mio. kr., hvor 40 procent er eksport. Retrofit-løsningerne udgør godt 12 procent af eksporten.

- I 2016 gav årsregnskabet et overskud på 1,2 mio. kr. før skat. Egenkapitalen er på 2,4 mio. kr.

- Det nyetableret datterselskab Spica Controls S.L. har kontor i kontorfællesskabet på Av. Via Augusta 15-25, 08174 Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Spain.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142