23948sdkhjf

Forsøg med byvindmøller stoppes

Trods stor interesse, stopper Logik & Co. forsøget med byvindmøller.
Logik & Co. importerede sidste år en lille, støjsvag vindmølle og har siden oprettet en række teststationer på hustage. Nu indstilles forsøget, skriver virksomheden på sin hjemmeside.

- Vi har en drøm om at få vindmøller ind i byen og op på tagene. Men der er nogle udfordringer i at forudse vindstrømmene og placere møllerne optimalt. Selvom der findes rigtig meget viden om vindenergi i åbent terræn, så er vi næsten på bar bund inde i byen. Det er ikke lykkedes for os, at få møllernes produktion til at leve op til vores forhåbninger, og så vil vi ikke sætte dem til salg, siger Balder Johansen, der er daglig leder i Logik & Co.

Stor interesse ingen midler
Virksomheden har sammen med Risø DTU forsøgt at finde midler til at gennemføre et fælles, stort forskningsprojekt om vind i byen. Det har ikke været muligt, og det er på den baggrund, den igangværende test afsluttes.

- Der er en kæmpe interesse for byvindmøller. Vi har fået et utal af henvendelser fra hele landet, og vi er kede af at måtte skuffe folk. Men vi har ikke resurserne til at fortsætte alene. Vi tror stadig på, at der er en fremtid for små vindmøller i byen. Det kræver bare mere viden og udvikling, end vi kan løfte selv, siger Balder Johansen.

Han udelukker ikke, at Logik & Co. vil tage projektet op igen, hvis de på et tidspunkt kan få støtte og hjælp til at løfte den forskningsmæssige del af arbejdet.

Tak for lån af tage
I dag er møllerne blandt andet monteret på taget af en andelsboligforening på Nørrebro, hos House of Dreams i Vallensbæk, hos elselskabet Natur-Energi og på Ingeniørhøjskolen i Århus.

- Vi har været heldige at låne tagene hos nogle rigtig gode og tålmodige samarbejdspartnere rundt omkring i landet. Dem siger vi pænt tak til alle sammen. Dem der har lyst, kan få mulighed for at beholde møllerne. Resten henter vi igen, siger Balder Johansen.
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11