23948sdkhjf

Kommuner presser Dong til at droppe kullene

En række kommuner i hovedstadsområdet kræver, at Dong Energy udskifter kullene med en mere miljøvenlig brændsel – og det langt hurtigere end planlagt.
På et møde i går måtte Dong Energy love kommunerne i hovedstadsområdet, at kulfyringen på Avedøreværket i Hvidovre snart er en saga blot. Det sker efter, at kommunerne har krævet CO2-neutral fjernvarme af energigiganten, skriver Politiken.

Fra kul til træpiller og biomasse
Dong Energy planlægger at erstatte kullene med træpiller og anden biomasse, således at København kan nå sit mål om at blive CO2-neutral i 2025.

- Vi vil ikke have kulvarme i vores rør, så vi er meget glade for, at Dong nu har lovet en ambitiøs omstillingsplan, siger SF’eren Bo Asmus Kjeldgaard, der er teknik- og miljøborgmester i København og formand for Centralkommunernes Transmissionsselskab.

Selskabet leverer fjernvarme til 250.000 boliger i København, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe og Tårnby.

Dong: Ikke kun i København
Og det er ikke kun i København, Dong vil skrue ned for brugen af kul. Anders Eldrup fortæller til Politiken, at man generelt er ved at omstille sig fra kul og andre fossile brændsler til vedvarende energi. Målet er at halvere kulforbruget i årene 2008-2013 og selvfølgelig holde fast i den plan efter 2013.

Derfor flytter man heller ikke bare kullene fra Avedøre til et andet kraftværk.

- Totalt set vil vi bruge stadig mindre kul. Men vi kan endnu ikke sætte tal på tempoet i udfasningen efter 2013, også fordi vi endnu ikke ved, hvor hurtigt det er teknisk muligt, siger Eldrup.

Det er ikke første gang, Dong tvinges til at droppe kullene. Tilbage i december opgav man opførelsen af et kulkraftværk i Greifswald i Tyskland efter massiv lokal modstand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157