23948sdkhjf

Århus skal lære Rusland at spare på energien

En delegation fra storbyerne Kaliningrad og Skt. Petersborg i Rusland kommer til Århus for at opsøge den nyeste viden inden for klima- og energiteknologi.
Borgmester Nicolai Wammen og rådmand Laura Hay modtager mandag en delegation fra Kaliningrad og Skt. Petersborg i Rusland, som er i Århus for at opsøge den nyeste viden inden for klima- og energiteknologi.

Den russiske præsident Dmitrij Medvedev har sat sig for at tøjle Ruslands enorme energiforbrug, og med øget fokus på energi-effektivitet i både industrien og i de russiske boligmasse skal energiforbruget frem til 2020 bringes ned med 40 procent.

Store perspektiver for kommune, erhvervsliv og region
Med det udgangspunkt er Århus Kommune og Region Midtjylland mandag 21. juli værter for en delegation af russiske politikere og embedsmænd fra energisektoren, som på Århus Rådhus modtages officielt af borgmester Nicolai Wammen og rådmand Laura Hay. Besøget sker i samarbejde med Nordisk ministerråds informationskontor i Kaliningrad.

Borgmester Nicolai Wammen siger:

- For både kommunen, regionen og erhvervslivet er der store perspektiver for det russiske besøg med fokus på klima- og energiområdet. Rusland står i de kommende år med en kæmpe opgave med at mo-dernisere hele energiområdet, og her kan Århus-området tilbyde de rigtige løsninger. Det er et perfekt match.

Rådmand Laura Hay siger:

- I Århus arbejder vi på klima- og miljøfronten hårdt sammen med byens erhvervsliv, boligforeninger, rådgivende virksomheder, arkitekter mv. på at skabe nye løsninger, der kan spare på energien og gøre os uafhængige af fossile brændstoffer på længere sigt. Det glæder mig, at vi kan hjælpe Rusland med bistand på dette område.

Energisk program i Århus
Delegationen skal dagen igennem følge et program, hvor de præsenteres for Århus Kommunes egen vision for at blive C02 neutral i 2030 – foruden en række nye teknologier og løsninger på energi- og klima-området.

Programmet omfatter desuden en præsentation af Århus Sygehus’ plan for energibesparelse, et besøg hos arkitektfirmaets Arkitema med fokus på deres projekter med energirenovering samt en præsentation af energirenovering- og besparelse i Langkærparken i Tilst. Derudover skal den russiske delegation introduceres til Århus Kommunes arbejde med at få borgerne til at spare på energien i deres eget hjem – samt besøge AffaldVarme Århus, der har til huse på Bautavej i kommunens hidtil mest vidtgående lavenergibyggeri på kontorfronten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08