23948sdkhjf

Strøm fra Horns Rev 2 til PKA og Dan-Ejendomme

Pensionskassen PKA og Dan-Ejendomme vil fremover aftage strøm fra havmølleparken Horns Rev 2.
Fremover vil strømforsyningen fra PKAs ejendomme komme fra vindmølleparken Horns Rev 2, ligesom Dan-Ejendomme også vil aftage grøn strøm fra den Dong-ejede havmøllepark. Det skriver dagbladet Børsen.

En del af den samlede strategi
- PKA har i en del år tænkt klima ind i vores investeringer og aftalen med Dong Energy skal ses som endnu en del af den samlede klimastrategi. Det er klart, at vi som investor tager et ansvar for klimaet, hvor det kan lade sig gøre – det er både en god forretning på sigt og helt i tråd med vores medlemmers ønsker, siger ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe.

PKA ejer godt 6000 lejligheder fordelt på 230 ejendomme.

Aftalen omfatter kun fælles arealer
Nikolaj Stampe fortæller til avisen, at aftalen med Dong kun omfatter strøm til PKA’s ejendommes fællesarealer og ikke den strøm lejerne bruger i deres lejlighed.

- Vi ønsker at sende et signal om, at PKA som investor ønsker mere grøn strøm – ikke mindst i den danske boligmasse, hvor der virkelig kan reduceres i CO2-udledningen. Ved at købe grøn strøm fra Dong Energy kan vi være med til at støtte udbygningen af den vedvarende energi i Danmark og dermed reducere behovet for strøm fra f.eks.kulkraftsanlæg, siger Nikolaj Stampe.

Dan-Ejendomme: Forpligtigede til ambitiøse mål
Administrator af PKAs ejendomme Dan-Ejendomme har også tegnet kontrakt med Dong Energy.

Her har man nemlig en målsætning om at reducere CO2-udledningen i sine godt 2.000 ejendomme med 40% i løbet af de næste fem år.

Teknisk direktør i Dan-Ejendomme Claus Møller Rasmussen fortæller til avisen, at det forpligter at administere så stor en boligmasse, og at man derfor må sætte sig ambitiøse mål.

Mere end 300 af Dan-Ejendommes 2.000 administrerede ejendomme har siden 1. januar 2010 fået leveret grøn strøm til fællesarealer fra Horns Rev 2. Målet er, at samtlige 2.000 ejendomme skal have grøn strøm på fællesarealerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141