23948sdkhjf

Rekordordre til Babcock & Wilcox Vølund

Esbjerg-virksomheden skal levere kraftvarme-teknologi til to værker i Sverige og Norge.
To ordrer til en samlet værdi af ca. 550 mio. kr. – eller ca. 100 mio. dollars - er netop blevet underskrevet af henholdsvis Öresundskraft AB om et kraftvarmeværk til Filborna ved Helsingborg til en værdi af 70 mio. dollars og med Forus Energigjenvinning AS i Norge om en ny linje til virksomhedens kraftvarmeværk i nærheden af Stavanger i Norge. Her er værdien af aftalen på ca. 30 mio. dollars.

Det nye anlæg i Sverige får en kapacitet på forbrænding af ca. 220.000 tons affald om året og produktion af 67 MW varme og el. Udbygningen af anlægget i Stavanger får en kapacitet på ca.70.000 tons affald om året og en produktion på 21 MW varme og el.

Voksende interesse for miljøvenlig energiproduktion
Begge anlæg er vundet i offentlige udbud og i konkurrence med de førende spillere på verdensmarkedet.

- Hos Babcock & Wilcox Vølund oplever vi i denne tid en markant øget interesse for de miljø-venlige teknologier, som vi selv udvikler til affaldsforbrænding. Og selvom den globale finanskrise naturligvis også slår igennem, når der skal investeres i energiproduktion, oplever vi en gryende åbenhed omkring nødvendigheden af at satse på de miljøvenlige og højeffektive teknologier, som både sikrer den nødvendige energiproduktion, og som samtidig er med til at løse en del af de voksende problemer med ophobning af affald i stort set alle lokalområder i verden, siger John Veje Olesen administrerende direktør i Babcock & Wilcox Vølund.

- Alle undersøgelser dokumenterer, at mængderne af affald fortsat vil vokse dramatisk i de kommende år – både her i vesten og i Kina og Sydøstasien. Det sker i direkte forlængelse af den voksende industrialisering og den endnu hastigere vækst i forbruget i disse lande. Derfor har vi grund til optimisme, når det gælder vores andel af verdensmarkedet for avancerede forbrændingsanlæg i de kommende år, fortsætter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093