23948sdkhjf

Milliardordre til Siemens

Vindmølleproducenten er med i et konsortium, der skal opføre en stor offshore-vindmøllepark ud for Wales.
RWE Innogy, Stadtwerke München (det kommunale forsyningsselskab i München) og Siemens har indgået et joint venture om at opføre havvindmølleparken Gwynt y Môr. RWE Innogy får en ejerandel på 60 % i dette joint venture, Stadtwerke München 30 % og Siemens 10 %.

Den samlede investering løber op i over 2 mia. euro, inklusive nettilslutningen på kysten. Gwynt y Môr opføres med en installeret kapacitet på 576 MW i Liverpool-bugten ca. 18 kilometer fra nordkysten af Wales.

Klar til drift i 2014
Mod slutningen af 2011 påbegyndes arbejdet med at opføre de første fundamenter til de i alt 160 vindmøller. Alle tilladelser vedrørende vindmølleparken, som kommer til at dække et område på 79 kvadratkilometer, er allerede på plads. Siemens skal levere, installere og vedligeholde vindmøllerne samt sørge for tilslutningen til elnettet.

- I 2008 begyndte vi at give RWE en grønnere profil. Med en produktion på næsten 580 MW og en årlig CO2-besparelse på omkring 1,7 mio. tons giver Gwynt y Môr os et kraftigt skub i den rigtige retning. Dette er den femte havvindmøllepark, som RWE ikke blot udvikler, men også opfører – en statistik, vi kan være stolte af, siger professor Fritz Vahrenholt, der er CEO for RWE Innogy.

Første fase af projektet planlægges at stå klar, så vindmøllerne kan levere strøm allerede i 2013. Projektet forventes afsluttet i 2014. Derefter skulle det kunne producere ca. 1.950 GWh om året, hvilket er nok til at forsyne omkring 400.000 britiske husholdninger med strøm.

160 vindmøller fra Siemens
Hvad angår Siemens Energy, omfatter kontrakten ikke kun levering, opførelse og vedligeholdelse af vindmøllerne, men også tilslutningen af Gwynt y Môr-vindmølleparken til elnettet på land. For Siemens har kontrakten en værdi på ca. 1,2 mia. euro.

- Havvindmølleparker er et marked i kolossal vækst. Siemens var tidligt ude og kan derfor trække på mange års erfaring på området. Vi er glade for, at vores gennemprøvede vindmøller også anvendes til dette store projekt. Vores samarbejde med RWE om opførelse af hele tre havvindmølleparker i Storbritannien er et klart signal om, at begge virksomheder er med til at fremme produktionen af vindenergi til havs, siger Wolfgang Dehen, CEO for Siemens Energy Sector og medlem af direktionen i Siemens AG.

Siemens leverer og opfører 160 vindmøller med en kapacitet på 3,6 MW hver i forbindelse med Gwynt y Môr-projektet. Tilslutningen til elnettet indebærer levering af to nøglefærdige offshore transformerplatforme. Gennem højspændingskabler under havet føres strømmen til den walisiske by St. Asaph, hvorfra den distribueres videre ind i landet. Siemens skal også stå for vedligeholdelse af vindmølleparken i fem år med mulighed for forlængelse i yderligere syv år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125