23948sdkhjf

Thy Mors Energi og Thy Højspændingsværk fusionerer

Repræsentantskaberne for Thy Mors Energi A.M.B.A. og Thy Højspændingsværk A.m.b.A. har vedtaget bestyrelsernes forslag til fusion af selskaberne.
Fusionen vil blive gennemført med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2010 og vil bl.a. omfatte en fusion af de to selskabers elnetvirksomheder.

Thy Mors Energi A.M.B.A. vil være det fortsættende selskab og dække et forsyningsområde på ca. 1.600 km2, der omfatter Thy, Thyholm, Hannæs, en lille del af Hanherred samt øen Mors. Området har ca. 43.000 elkunder.

Naturlig konsekvens af tæt samarbejde
De to fusionerede selskaber har siden 2002 samarbejdet om drift og administration via det fællesejede driftsselskab, Thy-Mors Energi A/S.

Formanden for Thy Mors Energi A.M.B.A., H.C. Krøyer og formanden for Thy Højspændingsværk A.m.b.A., Robert Hove forventer, at det nye selskab har sikret sig en noget stærkere position i sektoren, og ser samtidig fusionen som en helt naturlig konsekvens af det mangeårige tætte samarbejde mellem de to selskaber.

Konsekvenser af fusionen
Fusionen vil ikke have nævneværdige personalemæssige konsekvenser på grund af det allerede eksisterende samarbejde på drift og administration.

Derimod vil fusionen sikre elkunderne ensartede priser og tilslutningsvilkår i hele selskabets område, og ingen elkunder vil opleve prisstigninger på grund af fusionen. Tværtimod vil en del af elkunderne hos Thy Højspændingsværk få en lavere nettarif som følge af den vedtagne fusion.

For Thy Mors Energi A.M.B.A. vil den årlige besparelse ved fusionen begrænse sig til 1-2 mio. kr., idet langt de fleste synergieffekter allerede er blevet taget, da det fælles driftsselskab blev etableret i 2002.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125