23948sdkhjf

Northside vil lave festival på VE i 2020

Musikfestivalen Northside i Aarhus har sat barren højt, når det kommer til bæredygtighed.

Sidste år var 90 procent af de produkter, der blev solgt i madboderne økologiske, mens der var 75 procent økologi i glassene. Samtidig lykkedes det at sortere og genanvende mere end halvdelen af al affald.

Nu går festivalen skridtet videre.

I år 2020 skal al den energi, der anvendes på festivalen komme fra vedvarende energikilder.

- Vi har længe haft en ambition om at arbejde med vedvarende energi og mere bæredygtige løsninger, når det kommer til vores strømforbrug. Derfor er det virkelig spændende for os nu at have fundet en partner, der har ekspertisen på dette område og kan hjælpe os med vores mål om at blive en 100% bæredygtig festival, siger John Fogde, talsmand for NorthSide.

For at nå målsætningen har Northside nemlig allieret sig med E.On.

Mobile solceller
En stor festival som Northside har et højt og vekslende energiforbrug, og en høj forsyningssikkerhed er helt afgørende for, at musikken altid spiller. Northside afholdes desuden i et område uden adgang til nok strøm til at kunne dække festivalens behov.

I dag produceres en stor del af den strøm, der anvendes, af dieselgeneratorer. Derfor vil E.On og Northside sammen se på innovative og bæredygtige energiløsninger, der kan sikre festivalen en grøn og sikker forsyning af strøm.

Derfor er første punkt i samarbejdsaftalen at installere et stort mobilt solcelleanlæg, der kan reducere dieselgeneratorernes produktion.

- Solcelleanlægget kommer på en anhænger og sættes op på pladsen før festivalen og tages ned igen, når festivalen er slut. Anlægget kommer til at dække dele af strømforbruget i artistområdet, fortæller Innovationschef Lars van Hauen fra E.On.

Det 150 kvadratmeter store solcelleanlæg leveres af virksomheden Bredenoord.

Solceller og hvad så?
Udover solcelleanlægget vil E.On samtidig levere strøm fra egne havvindmøller, men ellers er planerne frem mod 2020 overhovedet ikke fastlagt endnu.

- Qua det, at de har haft dieselgeneratorer, så har de faktisk ikke en reel oversigt over deres energiforbrug, og hvad strømmen går til, så vi skal i gang med at indsamle data om strømforbruget så vi kan få en større indsigt i, hvor vi skal sætte ind, siger Lars van Hauen, der understreger, at de ikke blot kigger på vedvarende energi-løsninger men bæredygtighed generelt.

- Vi vil kigge lidt på transporten og brugen af elbiler og så vil vi blandt andet se hvordan vi kan få biogas knyttet til festivalen, forklarer han.

Udforske & Informere
Selvom E.Ons fornemmeste opgave i alt dette her er at sende Northside ud på et VE-trip frem mod 2020, så er der også andre opgaver knyttet her til.

- Vi skal ud og vise, hvad man kan, lave små pilotprojekter og tests for at udbrede kendskabet til forskellige teknologier. Det er vigtigt at sende de her signaler og vise, at der er mulighed for at hente energi ud af rigtig mange ting. Vi skal udforske og informere, understreger Lars van Hauen.

2017 skal derfor bruges til at indsamle de data, der skal danne grundlag for energiløsningerne frem imod 2020, hvor hele festivalen efter planen overgår til at være 100% bæredygtig på alle områder.

Northside 2017 afvikles i dagene 9. – 11. juni i Ådalen ved Aarhus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079