23948sdkhjf

Nyt varmepumpeanlæg skyder op i Tønder

Det er Tønder Fjernvarmeselskab og virksomheden Sapa, der er gået sammen om at opføre anlægget, der skal sikre køling til Sapa og varme til fjernvarmenettet.

Det skriver Jydskevestkysten.

Tønder Fjernvarme etablerer to naturgasfyrede varmepumper til produktion af fjernvarmevand til Tønder Fjernvarme og proceskølevand til SAPA Extrusion Denmark A S. 

Parterne gik i gang med byggeriet 1. marts og her tre måneder senere er man godt i gang på byggepladsen. Bygningen til de to varmepumper er ved at blive bygget, og det forventes, at de to naturgasdrevne pumper ankommer til byggepladsen om et par uger.

Anlægget er opbygget med to standardunits á 500 kW akseleffekt hver med lavtryks- og højtrykskompressor for ammoniak samt generator for egenproduktion af el til fordamper-ventilatorer m.v.

Endvidere er anlæggene udstyret med elmotorer, således at de på et senere tidspunkt kan drives af strøm, når prisen er rigtig i forhold til naturgassen. Det betinger dog, at elafgiften og tariffer ændres betydeligt, skriver Tønder Fjernvarme på sin hjemmeside.

Den primære varmekilde er udeluften, suppleret med kølingen af proceskølevandet.

Den årlige varmeproduktion fra anlægget er beregnet til 36.000 MWh ved et naturgasforbrug på ca. 16.500 MWh svarende til 1,5 mio.Nm3.

Anlægget forventes at stå klar til brug med udgangen af juli måned. I fuld drift vil det alene kunne stå for 30 procent af Tønder Fjernvarmes årsproduktion.

Tønder Fjernvarme investerer 43 millioner kroner i anlægget mens Sapas regning ligger på et mindre millionbeløb.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094