23948sdkhjf

Ivrige borgere kæmper for at få vindmøller som nabo

114 beboere i Sæd syd for Tønder håber, at en plan om at opføre vindmøller i området bliver godkendt.

Det er ikke alle, der vil være glade for at få seks 150 meter høje vindmøller som nabo.

Men det rører ikke 114 beboere i Sæd syd for Tønder. De hilser tværtimod planer om at opføre seks nye vindmøller tæt ved den dansk-tyske grænse velkommen, skriver DR.

Gruppen af ”ja-sigere” har netop afholdt et pressemøde for at vise deres tilfredshed med vindmølleplanerne, som de mener, vil hjælpe landsbysamfundene i området økonomisk.

En af ”ja-sigerne” er Lars Thomsen fra Sæd. Han fortæller, at borgerne alligevel kan se vindmøller hvis de kigger mod sydøst.

- Vi har de sidste 15 år kunnet se store vindmøller på den tyske side. Derfor mener jeg ikke, at det kommer til at ændre det store, at man opfører seks nye på den danske side af grænsen, siger han.

Lars Thomsen fortæller, at borgerne tværtimod mener, at vindmøllerne kan være gavnlige for området. Det skyldes, at der følger en pose penge med vindmøllerne som kompensation for støjgener med mere.

- Lokale investorer og beboere i de berørte områder vil blive tilgodeset. De midler gør det muligt at sætte ting i gang, der gør det mere attraktivt at bo her, siger han.

Der er dog også borgere, der siger nej tak til vindmøllerne. En gruppe af dem har bedt om, at beslutningen om, hvorvidt vindmøllerne skal opføres, bliver udsat.

Ønsket om udsættelse kommer, fordi gruppen har fået udleveret 10.000 siders aktindsigt sendt i forløbet, som gruppen vil have tid til at læse igennem. Det er endnu uvist, om de får ekstra tid.

Landsbyerne Sæd-Ubjerg, Lydersholm og Jejsing vil alle modtage 1,3 millioner over 20 år, hvis vindmøllerne bliver opført.

Sæd-Ubjerg modtager yderligere 1,8 millioner over 20 år, fordi de er de naboer, der er tættest på. Derudover vil alle kunne søge om penge fra Grøn ordning.

Originalartikel

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078