23948sdkhjf

Solar satser på forsyningsvirksomheder og elværker

En ny strategi skal hjælpe Solar med at erobre nye markeder. Forsyningsvirksomheder og elværker er blandt målgrupperne.
Solar-koncernen vil i forbindelse med sin strategi ”#1 in Technical Wholesale” for perioden 2010-2015 satse på helt nye markeder.

Styrker indtjeningen på udvalgte markeder
Den opdaterede strategi er udviklet med henblik på at styrke indtjeningen og sikre koncernens position som den førende tekniske grossist inden for el-, vvs- og ventilationskomponenter.

Salgsdirektør for Solar i Norge, Viggo Paulsen, fortæller til dagbladet Børsen, at den nye strategi blandt andet går ud på at erobre markedet for forsyningsvirksomheder og infrastrukturleverandører, som man traditionelt set ikke tidligere har haft i kundedatabasen.

- Vi er gået i gang i Norge, hvor næsten 10 pct. af det vi omsætter nu går til elværker og infrastrukturleverandører, Vi er også i gang i Danmark og skal også rulle strategien ud i alle andre lande, hvor vi er repræsenteret, forklarer Viggo Paulsen.

Kvartalsregnskab Q1 2010
Solar-koncernen har netop offentliggjort sit kvartalsregnskab for første kvartal i 2010.

I Q1 udgjorde omsætningen 329,3 mio. euro mod 373,2 mio. euro i Q1 2009, svarende til en omsætningsvækst på -11,8%, mens EBITA udgjorde 6,0 mio. euro mod 7,6 mio. euro i Q1 2009. EBT udgjorde 2,2 mio. euro, og periodens resultat udgjorde 1,0 mio. euro.

Såvel omsætning som resultat var lavere end forventet.

Forventninger til 2010
Forretningsområderne vedvarende energi, belysning, sikkerhed, kommunikation samt energiforsyning og infrastruktur forventes også i 2010 at bidrage med positive vækstrater. Derimod forventes fortsat, at de mere traditionelle og store områder, der er relateret til byggeri, såsom installationsmateriel og kabler, i den resterende del af 2010 kun vil være svagt stigende sammenholdt med det lave niveau i Q1.

Markedet for optimering af energi i eksisterende bygninger, herunder belysningsprojekter samt renovering og opgradering af ikke mindst offentlige bygninger, vurderes fortsat at udvikle sig positivt.

På trods af det meget lave aktivitetsniveau i hele Q1 samt den svage start i Q2 fastholder koncernen forventningerne til en omsætning i intervallet 1.360 mio. euro til 1.400 mio. euro og en EBITA i intervallet 46 mio. euro til 53 mio. euro.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079