23948sdkhjf

Nordjysk Elhandel vil have styr på varmepumperne

Et nyt projekt under ledelse af Nordjysk Elhandel skal få styr på de varmepumper, forbrugerne installerer og kobler til elnettet.
- Det haster med at få udviklet en intelligent fjernstyring af de mange individuelle varmepumper, som i øjeblikket breder sig, og som desværre lige nu sættes op, uden at der er mulighed for at styre dem, og som dermed blot bliver ekstra strømforbrugere, siger civilingeniør Lotte Holmberg Rasmussen fra Nordjysk Elhandel, til Ingeniøren om projektet, der skal får styr på de private varmepumper.

To formål med projektet
Nordjysk Elhandels projekt, der støttes af Energinet.dk, har to overordnede formål:

- Analyse, udvikling og demonstration i praksis af, hvordan intelligent fjernstyring af individuelle varmepumpesystemer opbygges, dimensioneres og implementeres uden at forbrugerne mærker forringelse i komfort eller indsats og samtidig får en økonomisk gevinst og er med til at bidrage til klimaindsatsen.

- Demonstration af, at forbrugsenheder, her eksemplificeret ved individuelle varmepumper, kan anvendes af en balanceansvarlig til både at flytte forbruget og til at levere regulering, balancering og systemydelser i energisystemet, skriver Nordjysk Elhandel i sit projektoplæg.

Fra 10 internetbaserede styringsbokse til virtuel power-plant-server
Derfor vil Nordjysk Elhandel til næste fyringssæson installere varmepumper med internetbaserede styringsbokse i ti huse. Pumperne vil i første omgang blive styret individuelt, hvorefter man vil installere det internetbaserede styringskoncept på yderligere 300 varmepumper.

Sideløbende med varmepumpeprojektet skal forskere på Aalborg Universitet og Neogrid Technologies udvikle en virtuel power-plant-server til håndtering af styringen af tusindvis af varmepumper.

De øvrige deltagere i forskningsprojektet, som skal køre til og med 2011, er Energitjenesten Midtjylland i Århus, Eurisco i Odense, Aalborg Universitets Institut for elektroniske systemer samt Neogrid Technologies i Aalborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112