23948sdkhjf

Grid Manager har succes med sit intelligente el-anlæg

Den danske virksomhed fra Viborg, Grid Manager, har fokus på intelligent og besparende elforbrug. Det fører en prestigefyldt amerikansk pris og et samarbejde med IBM med sig.
Strømmen skal bruges, når det bedst kan betale sig, og der skal ikke bruges mere strøm end overhovedet nødvendigt.

Det er filosofien bag Viborg-virksomheden Grid Managers intelligente el-anlæg.

Anlægget kåret som Top Utility Technology
Anlæggene er kort fortalt bygget således, at de automatisk bruger strøm, når det er billigst og samtidig bruger så lidt strøm som overhovedet muligt.

Anlæggene har nydt stor bevågenhed, og nu har Grid Manager og direktør Mogens Birkelund fået en ny fjer i hatten. Direktøren drager den 22. juni til Anaheim i Californien, USA for at præsentere virksomhedens produkter ved Clean Technology Conference & Expo. Her er Grid Manager en af 15 virksomheder, der har fået sine produkter kåret til såkaldt Top Utillity Technology.

Det er The Clean Technology and Sustainable Industries Organization (CTSI), en organisation med afdelinger over det meste af USA og i Geneve i Schweiz, der har valgt de 15 virksomheder, der får lov at præsentere ny teknologi for en række store spillere på markedet.

- Først havde jeg ikke nogen fornemmelse af, hvor stor den her kåring var, men da jeg så talte med vores samarbejdspartner IBM, fik jeg øjnene op for, at det i USA er en kæmpestor anerkendelse. IBM var begejstrede over prisen. Så jeg glæder mig allerede nu til at komme til Anaheim, siger direktør for Grid Manager, Mogens Birkelund.

Samarbejde med IBM og Dublin
Den amerikanske anerkendelse er blot en af mange positive begivenheder for GridManager på det seneste. Virksomheden har netop underskrevet en aftale med computergiganten IBM.

- IBM har taget os til sig under et globalt markedsføringsprogram kaldet "Smarter Planet". Det program går kort sagt på at bruge IT til at minimere omkostningerne (miljø og penge) ved mere brug af intelligent IT, fortæller direktør Mogens Birkelund.

- Det betyder blandt andet, at Grid Manager kort før påske blev præsenteret på en stor konference i Dublin, hvor Smarter Cities - et undermodul til Smarter Planet - var temaet.

- IBM har i samarbejde med Dublin by oprettet et forskningscenter for systemer for de nye megabyer, og her var GridManager-præsentationen nøglen til, at vi er stadig er med i Dublin-programmet. Vi er allerede i dialog med Dublin by om muligt samarbejde, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11