23948sdkhjf

BWSC frikendt for korruption – forfulgt af rygter

Kraftværksleverandøren Burmeister & Wain Scandinavian Contractor er blevet frikendt for korruption af rigsrevisionen på Malta. Rygterne svirrer dog stadig.
Kraftværksleverandøren Burmeister & Wain Scandinavian Contractor (BWSC) har i nogen tid været under korruptions-beskyldninger i forbindelse med en opgave på Malta. I sidste uge blev man dog frifundet af rigsrevisionen på Malta, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ikke desto mindre svirrer ondsindede rygter stadig.

Et reelt projekt med et reelt tilbud
- Projektet har været helt normalt hele vejen igennem og foregået helt efter reglerne. BWSC vandt opgaven idet BWSC's tilbud var evalueret 26% billigere end nærmeste konkurrent, siger BWSC's administrerende direktør Sigurd Andersen til avisen.

Frifundet men ikke renset
Undersøgelsen af BWSC er udført af National Audit Office og er foretaget i kølvandet på en kontrakt til en værdi af 1,5 mia. kr. på levering af et kraftværk til energiselskabet Enemalta.

Selvom National Audit Office har frifundet BWSC, så fastholder selskabet, at påstandene om korruption giver anledning til bekymring blandt andet på grund af en tvivlsom mailkorrespondance mellem BWSC og den maltesiske mellemmand Joseph Mizzi.

Mailkorrespondance indikerer urent trav
Ifølge Frederiksborg Amts Avis, der er kommet i besiddelse af korespondancen, får BWSC både teknisk information om det kommende udbud og giver udtryk for, at de gerne vil have information om resultatet af konkurrenters møder med Enemalta.

Juridisk professor på SDU Michael Steinicke pointerer over for avisen, at alle tilbudsgivere i en udbudsproces skal have lige adgang til informationer, og at sagen derfor ser lidt forkert ud.

- Der er indikationer på, at det er urent trav, men ud fra et juridisk perspektiv vil tilbudsgiveren - altså BWSC i dette tilfælde - aldrig kunne stilles til ansvar, siger Michael Steinicke.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079