23948sdkhjf

Varde Kommune finder plads til kæmpe møller

Varde Kommune har nu finkæmmet hele kommunen og fundet plads til et testcenter for vindmøller.
By- og Landsskabsstyrelsen har på vegne af Miljøministeren bedt samtlige af landets kommuner finde egnede områder til opstilling af testmøller.

Nu har Varde Kommune gjort sit for at imødekomme styrelsen og Miljøministeriet og udpeget et muligt område til de 250 meter høje test-møller, skriver JydskeVestkysten.

45 hektar i Varde Kommune
Det er et område på 45 hektar øst og nordøst for Nybroværket vest for Varde, der er kommet i kommunens og dermed også Vindmølleindustriens søgelys.

– Vi siger, det er et muligt område. Vi synes, det er en god idé, siger Preben Olesen (V), formand for teknik og plan, der indstiller til byrådet, at området kan bruges til testmøller.

Han er selv en stor fortaler for at udvikle den vedvarende energi og påpeger over for avisen, at vil man videre med grøn energi, så må man selv medvirke til udviklingen.

Vindmølleindustrien glæder sig over muligheden
Hos Vindmølleindustrien har man erkendt, at der i Danmark vil være behov for godt 20 testpladser i løbet af de kommende år. Derfor er man også overordentligt tilfreds med Varde Kommune.

- Det er meget glædeligt for mig, at Varde har fundet et sted, siger direktør Jan Hylleberg fra Vindmølleindustrien.

Området ved Nybro kan dog vise sig at være ubrugeligt, hvis Forsvaret vurderer, at det er for tæt på øvelsesområdet i Oksbøl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078