23948sdkhjf

Eksperter: Der skal investeres mere i olie

Danske forskere vurderer, at Danmark risikerer at miste milliarder af oliekroner, såfremt der ikke satses mere på at få det optimale udbytte ud af vores oliefelter.
Ifølge prognoser bliver Danmark nettoimportør af olie allerede i 2010/2018. Men det kan undgås, vurderer flere eksperter over for Jyllandsposten. Adskillige forskere opfordrer til, at Danmark investerer yderligere i sine oliefelter.

- Man har investeret for lidt i de seneste mange år, fordi der har været så stor politisk uvilje imod olie. Der har været et efterforskningsunderskud, og det undrer mig, fordi det er vores vigtigste indtægtskilde, men der er en forventning om, at olien klarer sig selv. Den indstilling er emotionel, ikke rationel, siger Ida Lykke Fabricius, der er lektor fra DTU Miljø og ph.d. i teknisk geologi om oliereservoirer til avisen.

Statsgeolog Lars Henrik Nielsen fra den uafhængige forskningsinstitution GEUS er enig med Ida Lykke Fabricius.

- Man burde prøve at få kortlagt restforekomsterne. Vi snakker om, at vi bliver nettoimportør af olie, men også om, at vi ikke vil være afhængige af ustabile lande. Det kan vi faktisk gøre noget ved, hvis vi investerer i forskning. Vi kan udsætte afhængighedsforholdet, siger han.

Statens olieindtægter er yderst vigtige for dansk økonomi. De hidbringer hvert år 30 mia. kr. til statskassen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484