23948sdkhjf

Flis, træpiller og bioolie eksempler på efterlevelse

Målet for Herningværket er en 100% grøn drift. Midlerne er træflis, træpiller og bioolie. Erfaringerne med den grønne drift skal være eksempler til efterlevelse på Studstrupværket og Avedøreværket.
I 2009 satte Herningværket ekstra blus under afbrændingen af træpiller og brændte godt 15.000 tons af. Træpillerne er en del af værkets strategi om at blive 100% grøn.

Succes med træpiller trods små-problemer
Allerede i slutningen af februar 2010 kan driftschef på værket Bent Haurballe oplyse, at man har fyret 24.000 ton træpiller af siden årsskiftet. Og det til trods for at man stadig har problemer med at få pillerne til at brænde korrekt.

- Det er ikke så ligetil at få træpillerne til at forbrænde på en teknisk og miljømæssig korrekt måde. Der er dog fremskridt at spore. Vi venter, at anlægget inden udgangen af april kører uden problemer, siger Bent Haurballe til AOH.dk.

Bioolie på trapperne i 2010
Næste store projekt for Herningværket er overgangen til bio-olie.

- Vi regner med at komme i gang med at bruge bioolie i løbet af foråret, siger Bent Haurballe, og her er erfaringerne fra Herningværket vigtige, da de skal indgå i lignende projekter på henholdsvis Studstrupværket og Avedøreværket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109