23948sdkhjf

Danske rådgivere bag Afrikas største vindmøllepark

Kenya går nu for alvor ind i kampen for at nedbringe landets CO2-udslip - seneste udspil er en kæmpe vindmøllepark, der med 365 Vestas-møller bliver Afrikas største. Rådgivere fra Grontmij | Carl Bro skal sammen med vindeksperter fra firmaet EMD vurdere og tilse projektet, der skal være med til at dække Kenyas stigende energibehov ad bæredygtig vej.
Vindenergi er i stigende grad i fokus på det afrikanske kontinent, og dansk knowhow på området spiller en vigtig rolle. Marokko og Egypten har tidligere etableret vindmølleparker, og nu opfører Kenya en ny vindmøllepark, der med 365 Vestas-møller bliver Afrikas største.

Parken forventes at stå klar i 2012 og levere godt 20 procent af Kenyas samlede elforsyning. I forvejen kommer tre fjerdedele af Kenyas samlede energiforbrug fra vandenergi, og med dansk hjælp til det nye store projekt kommer landet til at rangere som nummer fem i verden inden for vindenergiprojekter.

Bedste sted i verden at høste vindenergi
- Vi opstiller møllerne i ørkenen omkring Lake Turkana i det nordlige Kenya, der er et af de bedste steder i verden at høste vindenergi – her blæser varme vinde nemlig regelmæssigt hele året rundt, fortæller chefkonsulent hos Grontmij | Carl Bro, Poul Iben Hansen og fortsætter:

- Konkret skal Grontmij | Carl Bro analysere de tekniske, finansielle og miljømæssige aspekter af vindmølle-projektet, og en af de interessante udfordringer bliver transporten af de mange vindmøller, der skal køres den lange vej fra Mombasa til Lake Turkana. Der skal blandt andet bygges en 426 kilometer lang transmissionslinje og udføres omfattende forbedringer af veje og broer.

Afrika rykker på alternative energikilder
- Grontmij | Carl Bro har i mange år arbejdet med rådgivning omkring vindmølleparker. I de senere år er vi blevet engageret i stadig flere internationale projekter både onshore og offshore, og vi forventer en væsentlig tilgang af denne type opgaver i de kommende år. Der sker virkelig noget på området i Afrika i disse år, og der er fx flere vindmølleparker på vej i Kenya, siger international direktør hos Grontmij | Carl Bro, Ian Reeckmann.

Foruden Marokko, Egypten og nu Kenya har også Etiopien, Tanzania og Sydafrika planer om at indføre både sol- og vindenergi. Sydafrika, der ellers er en af verdens store CO2-syndere, har som det første afrikanske land gjort det muligt for kunder at få betaling, hvis de genererer vindenergi til det nationale elnet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079