23948sdkhjf

Spritny mulighed for Danmark

Energi- og olieforum har sammen med Danisco, Dong Energy, Novozymes og Landbrug & Fødevarer dannet Forum for Bæredygtige Biobrændstoffer.
Det sker for at fremme brugen af biobrændstoffer og synliggøre den unikke mulighed Danmark har på hånden, skriver Energi- og Olieforum på sin hjemmeside.

Der er momentum for dansk biobrændstof: For blot få uger siden kunne Danisco og Novozymes annoncere, at de som de første i verden kan producere enzymer til 2. generations biobrændstof på kommercielle vilkår.

For nylig har Dong Energy bygget et stort demonstrationsanlæg til produktion af bioethanol i Kalundborg. Landbrugs- og fødevareerhvervet i Danmark har en stor mængde tilgængelig biomasse, der let kan anvendes til energiproduktion.

Også olieselskaberne er snart helt klar med de tekniske forberedelser, så biobrændstofferne kan håndteres på servicestationerne.

Med andre ord: Danske virksomheder er klar til at levere 2. generations biobrændstof her og nu. Bæredygtigt biobrændstof, som bliver lavet af restprodukter fra markerne. Vi har en unik mulighed for at blive verdensførende på området. En position som vil skabe vækst, arbejdspladser, CO2-reduktioner og markant forbedre vores forsyningssikkerhed.

Handling nu
Men skal Danmark have en grøn transportsektor - og udnytte sit unikke udgangspunkt kræver det politisk handling nu. Vi er i en afgørende fase. Regeringen har lige afholdt møde i Vækstforum med fokus på grøn vækst og snart skal regeringen beslutte, hvilke teknologier vi vil satse på, når vi skal reducere C02 og udbygge vores brug af vedvarende energi.

Nu er nogle af Danmarks største virksomheder og erhvervsorganisationer gået sammen om at etablere Forum for Bæredygtige Biobrændstoffer. Det sker for at fremme brugen af biobrændstoffer og synliggøre den unikke mulighed Danmark netop nu har på hånden.

Ved indgangen til det nye år stillede regeringen, til vores glæde, krav om, at der skal blandes biobrændstof i benzin. Vi ser dog gerne, at så stor en del som muligt bliver opfyldt gennem anvendelse af 2. generations biobrændstoffer. Skal vi for alvor gøre transportsektoren grøn, kræver det også, at vi får de samme rammebetingelser som andre bæredygtige teknologier.

Derfor bliver vi nødt til at se på, hvordan afgifts- og tilskudssystemet kan indrettes, så de nye danskudviklede løsninger kan bringes i spil. Her er det afgørende, at halm til produktion af biobrændstoffer fremmes ligesom halm, der indgår i produktion af varme og el.

Produktion af biobrændstoffer rummer en unik chance for at skabe danske arbejdspladser, udbygge vores brug af vedvarende energi og skabe vækst. Lad os da gribe den mulighed!, lyder det fra Anders Eldrup, adm. dir. Dong Energy , Tom Knutzen, adm.dir. Danisco, Steen Riisgaard, adm. dir. Novozymes, Steffen Pedersen, formand. Energi- og olieforum og Michael Brockenhuus-Schack, formand, Landbrug & Fødevarer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141