23948sdkhjf

Varde satser på grøn energi for tre-cifret millionbeløb

Byrådet banede i aftes vejen for fire grønne projekter til en værdi af ca. 200 mill. kr. Det kommer til at dreje sig om vind, sol og jord.
Byrådet i Varde banede i aftes vej for fire store projekter omkring vedvarende energi, og med de beslutninger er vedvarende energi for alvor på vej ind i den vestjyske kommune.

Vind & Sol
To af de fire projekter omhandler opsætning af vindmøller med en højde på helt op til 141 meter, mens to andre projekter drejer sig om varmeværker, der vil etablere endog meget store solfangeranlæg. Alle fire projekter sendes nu i offentlig høring, og indkommer der ikke uventet kvalificerede indvendinger, vil der blive givet grønt lys til gennemførelsen af projekterne.

- Vores del af grønne projekter er en hurtig og kompetent sagsbehandling, og den er vi parat til at levere. Opsætningen af i alt syv meget store møller vil kunne forsyne mere end 13.000 af Vardes i alt ca. 20.000 husstande med strøm, og i byerne Tistrup og Oksbøl har varmeværkerne besluttet sig for at etablere store solfangeranlæg, der vil kunne forsyne byerne med ca. 20 % af varmebehovet. I Varde vil vi gerne den vej, og det er bl.a. også derfor, vi har besluttet os for at give tilladelse til de to store vindmølleprojekter, skønt vi endnu ikke er parate med en færdig plan for, hvor vi vil have møller, fortæller formand for Varde Kommunes udvalg for Plan og Teknik, Preben Olesen.

Jord
Også når det handler om etablering af jordvameanlæg har Varde Kommune de sidste par år fået et stort gennembrud. Kommunen rummer lokalt store leverandører på området, og cirka 500 jordvarmeanlæg er efterhånden etableret i kommunen - blandt dem landets største med en rørføring på godt 6 km.

- Der er for mig slet ingen tvivl om, at vi skal videre med vedvarende energi, og vi vil virkelig bestræbe os meget på at gøre det let for borgere og virksomheder - offentlige som private - at gå videre ad den vej. Vi er en af landets største sommerhuskommuner, og nogle af de store sommerhuse er rene energi-slugere med pool, spa, sauna osv. For dem vil der i de fleste tilfælde være virkelig god økonomi i at satse på sol, vind og jord. Lejen bliver jo ikke lavere af, at energien er grøn. Tværtom. Mange af vore turister er efterhånden uhyre miljøbevidste og vil se det som et ekstra plus, at deres energiforbrug stammer fra vedvarende, grønne energikilder, siger Preben Olesen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094