23948sdkhjf

Første runde i elbil-projekt slutter 1. marts

Nu har de første otte Juelsminde-familier kørt i elbil i tre måneder. Den 1. marts afleverer de nøglerne, men hvordan gik det så?
Nu er de første tre måneder i det store elbil-projekt Prøv1elbil ved at være forbi. Det betyder, at de første familier som har hverdagstestet bilerne skal aflevere deres nøgler, skriver Energi Horsens på sin hjemmeside.

- Jeg må indrømme at jeg har det fint med at aflevere elbilen. Det har været svært at få bilen til at dække mine behov. Pga. kulden har den kun haft rækkevidde på ca. 60 km og den tager lang tid om at lade op. Og hvis jeg kører andre steder hen end på mit arbejde i hverdage, så er det svært at få til at hænge sammen, fortæller en af de otte testpersoner, Pia La Cour. Hun er lærer på Bakkeskolen i Horsens og har kørt turen til og fra Juelsminde mange gange.

Forunderligt at køre lydløst
Kulden og den ekstreme vinter har voldt problemer for elbilerne. Det er dog ved at blive bedre i takt med at vejret så småt bliver mildere.

- I dag kører jeg på arbejde for første gang uden luffer. Men jeg synes faktisk det er synd at kulden har fyldt så meget, for elbilen er jo fantastisk. Jeg kan rigtig godt lide tanken om, at den er energivenlig og den meget blide kørsel. Forunderligt at køre lydløst rundt. Bilen glider stille og roligt igennem verden, siger Pia La Cour. Hun blev i december måned udvalgt sammen med syv andre familier - blandt 165 ansøgere. Det svarer til, at hver tiende familie i Juelsminde har vist interesse for at hverdagsteste en elbil.

Mange ansøgere til 2. runde
Og også til 2. runde af elbilprojektet har der været kø om at blive udvalgt til testfamilie.

- Vi fik omkring 120 ansøgninger - på trods af den megen snak om kolde elbiler. Det er vi glade for - og vi forventer da også at bilerne fungerer normalt, så snart vejret bliver normalt igen og vi samtidig får rettet et par af bilernes børnesygdomme, forklarer Karsten Lumbye Jensen, innovationschef i Energi Horsens, som sammen med NRGi, Horsens og Hedensted kommuner har startet projektet. De næste otte familier er ligesom i første runde forskellige familier med forskellige kørselsbehov.

Mange er nysgerrige
Interessen for elbilen og projektet mærker Pia La Cour også i sin hverdag.

- Børnene i skolen har været meget interesseret i elbilen og mine kolleger har kørt ture, og eleverne har fået ture. Og forældre og taxichauffører har været nysgerrige,siger hun. Pia La Cour har kørt ca. 2000 km. i elbilen i sidste tre måneder - uden at løbe tør for strøm.

- Vi kan se allerede her fra første runde, at elbilen har sine klare styrker og svagheder i forhold til en almindelig hverdag. Den er rigtig god til bykørsel og pendling, men ikke så god til længere ture, hvor man ikke har mulighed for at lade bilen i de 6-8 timer det tager. Den er billigere pr kørt kilometer end en almindelig bil, fortæller Karsten Lumbye Jensen.

Den 1. marts afleverer de første otte familier nøglerne til deres elbil, og d. 8. marts får otte nye familier bilerne. De skal så teste bilen tre måneder frem. I hele 2010 er det familier fra Juelsminde der tester bilen, og alle interesserede kan søge om at blive testfamilie på www.elbilforum.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078