23948sdkhjf

Banebrydende elbilteknologi testes i Danmark

Amerikanere vil teste en teknologi, der kan sende den overskydende elbil-strøm tilbage til elnettet, i Danmark.
Det californiske selskab Nuuve skaber nye jobs i Danmark. Det sker når virksomheden rykker til Horsens for at teste en teknologi, der på én gang kan gøre elbiler billigere i drift, sikre strømforsyningen i travle perioder og fremme vindmølleenergi. Det skriver dagbladet Børsen.

Pilotprojekt i Horsens
Nuuve håber på at skabe sig en milliard-forretning i Europa, men de første spæde skridt tages i Horsens, hvor Nuuve sammen med udviklingsfonden Energi Horsens og datterselskabet Bright Ignite vil forsøge at rejse 10 mio. kr. til test af teknologien.

Forsøget kommer til at løbe i et par år fra september og vil inkludere ca. 30 elbiler i drift hos familier, virksomheder og kommuner.

Udnytte alle fordele ved elbiler
Ideen bag teknologien er at bilejerne skal oplade deres batterier, når strømmen er billig, f.eks. om natten eller når det blæser. Senere skal de samme bilejere sende den overskydende strøm tilbage til elnettet, når det er under pres.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at køre elektrisk fremover, eller om at der er penge og job i det. Elbiler er allerede en fordel, fordi de ikke larmer og oser, men hvis man har et værktøj, skal man udnytte alle dets forcer, og derfor vil vi undersøge Nuvves system. Det giver gevinst til bilejerne og også mulighed for, at vi i Danmark med tiden kan bruge endnu mere vindkraft uden behov for dyre back-up-løsninger, siger Karsten Lumbye Jensen fra Bright Ignite til dagbladet Børsen.

Danmark perfekt ramme
Nuvves direktør Gregory Poilasne opdagede teknologien på University of Delaware, hvor opfinder professor Kempton, har testet teknologien på seks biler i de seneste to år. Nu har de to således indledt et samarbejde.

- Nu har vi så dannet et selskab for at bringe teknologien på markedet. Og Danmark er den perfekte ramme for den første markeds- og forbrugertest, siger Poilasne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081