23948sdkhjf

BioGasol mangler stadig penge

At BioGasol blev opkøbt har ikke betydet tilførsel af den nødvendige kapital for at BioGasol kan få udbetalt 78,2 mio. kr. i støtte. Direktøren er dog fortrøstningsfuld.
Selvom selskabet BioGasol i sidste uge blev opkøbt af den britiske kapitalfond Fjord Capital Partners, har selskabet stadig ikke skaffet den fornødne kapital til at udløse statsstøtten på 78,2 mio. kr. Det oplyser Ingeniøren.

Fortrøstningsfuld og positiv direktør
For at udløse statsstøtten skal BioGasol råde over 100 mio. kr., og der er man ikke helt endnu. Og selvom deadline er om en måned, så er direktøren ved godt mod.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld ved, at vi kan matche den støtte. Men hvor langt vi konkret er med at kunne tilfredsstille EUDP kan jeg ikke sige. De nye ejere kender situationen med EUDP, og jeg har en meget stor forhåbning til, at vi får det på plads, siger Anders Weber, administrerende direktør i BioGasol, til Ing.dk og fortsætter:

- Det er overordentligt positivt, at salget er kommet på plads, og det giver os en reel chance for at gennemføre vores planer som de oprindeligt er lagt.

Udsættelse af deadline - igen
Den oprindelige deadline var inden nytår, men denne blev skubbet til 31. marts 2010, da BioGasol behøvede ekstra tid for at afslutte et indledende projekt med succes. Med kapitalen fra Fjord Capital Partners har BioGasol nu råd til at afslutte det indledende projekt, mens spørgsmålet er, om kapitalfonden også vil smide nok penge efter BioGasol, så EUPD-støtten udløses.

Direktør Anders Weber vil ikke overfor Ing.dk afvise, at BioGasol bliver nødt til at bede om udsættelse af deadline endnu engang.

Hos EUPD er man ikke afvisende over for en sådan situation.
- Der skal flere penge ind i BioGasol på den ene eller den anden måde for at gennemføre bornholmsprojektet, og hvis de sender en ansøgning om at få fristet forlænget må vi forholde os til det, siger sekretariatschef i EUDP Nicolai Zarganis til Ing.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078