23948sdkhjf

Renew Energy hiver energi ud af køkkenaffald

EUPD har netop givet tilsagn om støtte til Urban Energy forprojektet, hvor Renew Energy A/S vil undersøge hvordan et biogasanlæg kan anvendes til at genindvinde energi og næringsstoffer fra husholdsningsaffald, køkkenaffald og kasserede fødevarer.
Renew Energy A/S har i samarbejde med en projektgruppe fra Fyn, bestående af NGF Nature Energy, Nyborg Kommune, N.C Miljø, Syddansk Universitet, Nyborg Forsyning samt det kinesiske firma CECEP, modtaget tilsagn om støtte til gennemførelse af forprojektet ”Urban Energy” under EUDP 14-II programmet.

Projektets formål er at foretage et feasibility studie, af hvordan et biogasanlæg kan anvendes til at genindvinde energi og næringsstoffer fra husholdningsaffald, køkkenaffald og kasserede fødevarer, også kaldet urban waste, på en økonomisk, miljømæssig og politisk bæredygtig måde.

Projektet er et dansk-kinesisk samarbejde, der forventes at bidrage positivt til eksport af dansk teknologi, der er velegnet til store byområder på verdensplan.

Stigende urbanisering skaber enorme udfordringer for affaldshåndtering på globalt plan. Målet i den danske ressourcestrategi om at opnå 50 % genanvendelse af husholdningsaffald i 2022 er en udfordring for de danske kommuner. I andre lande er den største udfordring med hensyn til affald knaphed på, og bæredygtige alternativer til, deponering.

Projektet forventes at kunne fremføre et nyt integreret biogaskoncept til at håndtere ’urban waste’ globalt. Affaldet vil blive forbehandlet og afgasset i et biogasanlæg med enkle, og pålidelige, teknologier og derefter omdannet til gødning af høj kvalitet, som kan udnytte næringsstoffer så effektivt som muligt.

Selvom biogasudrådning af husdyrgødning fremstår som "must-do" i Danmark, fokuserer projektet på mono-fordøjelse af ’urban waste’ af to årsager: i) at kommercialisere nærværende koncept i lande, hvor husdyrgødning ikke udgør den samme udfordring, og ii) at imødegå borgerkritik forbundet med kørsel med husdyrgødning gennem byområder.

Projektet vil udmunde i den første rene ’urban waste’ løsning i Danmark, der fokuserer på optimal genvinding af både næringsstoffer og energi. Dette skyldes til dels markedsrisikoen ved gødningsfraktion, som er et nyt marked med mange ubekendte faktorer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14