23948sdkhjf

BWSC melder færdigt arbejde

Biomassefyret kraftværk til 1,5 mia. kr. færdigt før tid - og inden for budget.

Med virkning fra den 22. april 2017 er biomassekraftværket Snetterton Renewable Energy Plant (Snetterton) blevet overdraget til ejerne efter en konstruktionsperiode på 29 måneder – én måned før tid og inden for budgettet på 1,5 mia. kr.

Snetterton, der er placeret i Norfolk i det østlige Anglia i England, er udstyret med dansk teknologi leveret af Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) under en såkaldt turn key EPC-kontrakt, hvor BWSC leverer et nøglefærdigt kraftværk.

BWSC er desuden ansvarlig for drift og vedligeholdelse af anlægget under en 15-årig O&M kontrakt.

Projektet vil beskæftige omkring 30 lokalansatte i Norfolk.

Produkt af samarbejde
I 2013 dannede BWSC og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) sammen med PensionDanmark et joint venture selskab, BWSC PLC Ltd. (BPCL), for at bygge, eje og drive biomassefyrede kraftværker.

I 2013 indgik selskabet sin første kontrakt på det biomassefyrede kraftværk Brigg, der blev sat i kommerciel drift i januar 2016.

Snetterton er partnerskabets andet projekt, hvor den endelige investeringsbeslutning blev truffet i november 2014.  Anlægget er ejet af CIP, der har PensionDanmark som grundlægger og eneste investor, sammen med BWSC.

- Færddiggørelsen af Snetterton kraftværket er en vigtig milepæl i forhold til BWSC’s strategiske mål om vækst gennem finansiering af og investering i kraftværker. Samarbejdet med CIP og PensionDanmark har styrket BWSC’s position som markedsleder indenfor konstruktion, drift og ejerskab af decentraliserede biomassekraftværker, og vi ser frem til at fortsætte dette frugtbare partnerskab, udtaler Anders Heine Jensen, CEO i BWSC.

Biomasseanlægget har en kapacitet på 44 MW og vil forsyne 82.000 husstande med grøn elektricitet og reducere CO2-udledninger 300.000 ton hvert år.

 

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109